Galušková neuspěla v brance a nedostala se do finále.

Galušková neuspěla v brance a nedostala se do finále.

Třiadvacetiletá Galušková v sobotní kvalifikaci předvedla dvě čisté a vydařené jízdy, po kterých postoupila do dalších bojů z pátého místa.

Dnes na svůj výkon ale nedokázala navázat, od začátku na mezičasech výrazněji ztrácela na nejlepší, přesto by se nakonec mezi dvanáct finalistek dostala.

V závěru ale neprojela branku číslo 21 a následný trest ji vyřadil ze hry o postup.

Semifinále vyhrála Němka Ricarda Funková. Obhájkyně vítězství z Tokia byla jednou ze tří kajakářek, které se dostaly pod hranici 100 vteřin.

Drsný konec českých nadějí. Galušková neprojela branku, do finále vůbec nepostoupila

Třiadvacetiletá česká kajakářka Galušková se v sobotní kvalifikaci předvedla skvěle a postoupila do dalších bojů z pátého místa. Nicméně dnešní výkon už nebyl tak úspěšný. Hned na začátku závodu začala ztrácet na svých soupeřkách a i přes to, že se dostala mezi dvanáct finalistek, nedokázala projet branku číslo 21 a byla vyřazena.

Vítězkou semifinále se stala Němka Ricarda Funková, která byla jednou ze tří kajakářek, jež se dostaly pod hranici 100 vteřin. Galušková tak bohužel do finále nepostoupila a české naděje na medaili ve světovém šampionátu skončily.

I přesto, že se Galuškové tentokrát nedařilo, je třeba ocenit její dosavadní úspěchy a odhodlání. Doufejme, že se brzy vrátí silnější než kdy dříve a bude pokračovat ve své kariéře s novým elánem.