Gauffová potvrzuje svou sílu v Pekingu finále, Prokletí Muchové pokračuje

Gauffová potvrzuje svou sílu v Pekingu finále, Prokletí Muchové pokračuje

Semifinalistka posledních dvou ročníků US Open Karolína Muchová znovu nezískala svůj druhý titul kariéry.

I když hrála osmadvacetiletá hráčka už šesté finále, jejím jediným triumfem zůstává ten ze Soulu v roce 2019. Naopak dvacetiletá Američanka proměnila devátou finálovou účast v osmý titul.

S grandslamovou vítězkou Gauffovou prohrála Muchová i třetí vzájemný zápas. Vloni na ni nestačila ve finále v Cincinnati a v semifinále US Open.

Tenisový turnaj žen v Pekingu (tvrdý povrch, dotace 8,955.610 dolarů):

Dvouhra – finále:

Gauffová (4-USA) – Muchová (ČR) 6:1, 6:3.

Čtyřhra – finále:

Erraniová, Paoliniová (5-It.) – Chan Hao-Ching, V. Kuděrmětovová (7-Tchaj-wan/Rus.) 6:4, 6:4.

V sobotu se odehrál finálový zápas tenisového turnaje žen v Pekingu, kde se střetly dvě talentované hráčky – Cori Gauffová a Karolína Muchová. Gauffová, dvacetiletá Američanka, předvedla skvělý výkon a porazila osmadvacetiletou Češku Muchovou poměrem 6:1, 6:3.

Pro Muchovou to bylo již šesté finále, ve kterém se nepodařilo získat druhý titul kariéry. Naopak pro Gauffovou to byl osmý titul v devátém finále, což svědčí o její skvělé formě a talentu.

Tato vzájemná konfrontace byla již třetí mezi oběma hráčkami, přičemž Gauffová všechny tři zápasy vyhrála. Vloni porazila Muchovou ve finále v Cincinnati a následně i v semifinále US Open.

V rámci turnaje se také hrála čtyřhra, kde se vítězství dostalo italské dvojici Erraniová a Paoliniová, které porazily tchajwanskou/ruskou dvojici Chan Hao-Ching a V. Kuděrmětovová poměrem 6:4, 6:4.

Gratulujeme Cori Gauffové k vítězství a těšíme se na další zajímavé zápasy v tenisovém světě!