Giroud ukončuje svou kariéru ve francouzské reprezentaci

Giroud ukončuje svou kariéru ve francouzské reprezentaci

„Chvíle, které jsem se obával, přišla. Chvíle říct sbohem francouzskému týmu,“ napsal dnes Giroud na instagramu. Hráčskou kariéru ale ještě neuzavírá, bude nastupovat v MLS v dresu Los Angeles Galaxy, kam má namířeno z AC Milán. Smlouvu má do roku 2025 s opcí.

Giroux vybojoval s Francií na světových šampionátech zlato a stříbro a také prvenství v Lize národů. Triumfu na Euru se ale nedočkal. Francie vypadla minulý týden v semifinále po prohře 1:2 s pozdějšími šampiony Španěly.

Za národní tým odehrál Giroud 137 zápasů, v nichž nastřílel rekordních 57 branek.

Olivier Giroud, francouzský fotbalový útočník, dnes oznámil konec své kariéry v národním týmu. Na svém instagramovém účtu napsal: „Chvíle, které jsem se obával, přišla. Chvíle říct sbohem francouzskému týmu.“ Giroud bude pokračovat ve své hráčské kariéře v MLS v dresu Los Angeles Galaxy, kam přestupuje z AC Milán. Má podepsanou smlouvu do roku 2025 s opcí.

Giroud má za sebou skvělou kariéru v národním týmu Francie, kde vybojoval zlatou a stříbrnou medaili na mistrovství světa a také prvenství v Lize národů. Bohužel však nezískal titul na Euru, kde Francie nedávno vypadla v semifinále po prohře 1:2 s pozdějšími šampiony Španělskem.

Celkem odehrál Giroud 137 zápasů za francouzský národní tým a vstřelil rekordních 57 branek. Jeho přínos pro tým a jeho schopnost skórovat byly neocenitelné a jeho absence bude jistě velkou ztrátou pro francouzský fotbal. Přejeme mu hodně úspěchů v další fázi jeho kariéry v MLS a těšíme se na jeho výkony v dresu Los Angeles Galaxy.