Gólman Černý ukazuje svou lásku přítelkyni tím, že schoval míč pod dres po skórování

Gólman Černý ukazuje svou lásku přítelkyni tím, že schoval míč pod dres po skórování

Včera se konalo utkání 2. kola Německého poháru mezi týmy Wolfsburg a Lipsko. Zajímavým momentem zápasu byl gól, který vstřelil český fotbalista Michal Černý. Na rozdíl od posledních bundesligových zápasů se Černý tentokrát objevil v základní sestavě. Ve 14. minutě si naběhl za obranu na přihrávku od Portugalce Tiaga Tomáse a nekompromisně poslal míč pod břevno. Poté si vyžádal míč od podavače, schoval ho pod tričko a do pusy strčil palec jako dudlík.

Po utkání Černý v rozhovoru pro klubovou televizi uvedl: „Bylo to malé poděkování a chtěl jsem všem ukázat, že jsem moc hrdý, že budu táta. Je to hezká chvíle pro mě a mou přítelkyni.“ Černý čeká s influencerkou Denisou Kokořovou na miminko.

Další gól v utkání již nepadl, a tak Černého trefa rozhodla o tom, že Wolfsburg vyřadil vítěze posledních dvou ročníků soutěže. „Byl to těžký zápas, jak jsme očekávali. Všichni jsme ukázali velký charakter, porazit takhle dobrý tým je pěkný pocit. Jsme rádi, že jsme postoupili,“ rozplýval se český reprezentant.

Ve 35. minutě si mohl odchovanec Příbrami připsat i druhou trefu, ale jeho dorážku zlikvidoval brankář Peter Gulacsi. „Tohle měl být stoprocentní gól, to byla moje velká chyba,“ uznal Černý, jehož po neproměněné šanci povzbuzovali spoluhráči. „Tohle je přesně ten duch, který máme v týmu. Kluci hned říkali, ať dám hlavu vzhůru, bylo to moc hezké gesto,“ ocenil.

Wolfsburgu ve druhé půli pomohl i vyloučení útočníka soupeře Yussufa Poulsena v 56. minutě po druhé žluté kartě. Černý, který přišel do bundesligového klubu za osm milionů eur (téměř 190 milionů korun) po třech letech v nizozemském Enschede, zůstal na trávníku do 65. minuty, kdy ho vystřídal dvacetiletý Američan Kevin Paredes.

„Wlci“ proti oslabenému soupeři uhájili vítězství a před 16 tisíci diváky oslavili první soutěžní výhru po třech porážkách.