Gólman Letáček přestupuje z Baníku do španělského Getafe

Gólman Letáček přestupuje z Baníku do španělského Getafe

„Taková nabídka může přijít jednou za život. Lety po ní z pochopitelných důvodů skočil, asi málokterý hráč z naší ligy by odolal možnosti jít do Španělska s vidinou toho, že si zahraje La Ligu,“ uvedl na webu ostravského celku šéf sportovního úseku Baníku Luděk Mikloško.

„Odcházím za svým snem, ale strašně rád se sem budu vracet. Bez Baníku bych ten krok rozhodně neudělal,“ doplnil Letáček.

Letáček přišel do Baníku předloni z rodných Pardubic. V české lize bývalý mládežnický reprezentant odchytal 64 zápasů. V uplynulém ročníku pomohl ostravskému týmu ke čtvrtému místu.

Ostravský klub obdržel nabídku na přestup minulý týden, v pátek hráč dostal svolení a odcestoval do Španělska k závěrečným jednáním. „Nejsme pod tlakem toho, že bychom museli prodávat za každou cenu hráče z osy mužstva, ale tento transfer přesně zapadá do kategorie těch, které dávají smysl pro všechny strany,“ konstatoval Mikloško.

„Je to navíc důkaz o tom, že jsme v Baníku schopni pracovat s hráči a posouvat jejich výkonnost výše, i na úroveň nejlepších evropských soutěží. Dává nám to i zpětnou vazbu v tom, že cesta, kterou jsme se vydali, je správná i efektivní,“ dodal.

Senzační přestup gólmana Letáčka z Baníku do španělského Getafe je událostí, která zaujala fanoušky fotbalu po celém světě. Tento krok pro mladého hráče znamená obrovskou šanci a možnost zahrát si v jedné z nejprestižnějších fotbalových lig – La Lize.

Letáček, který přišel do Baníku předloni z Pardubic, se rychle stal důležitou součástí týmu a svými výkony pomohl k čtvrtému místu v minulé sezóně. Jeho odchod do španělského klubu je nejenom osobním snem, ale také důkazem kvality a práce, kterou v Baníku odvádějí.

Šéf sportovního úseku Baníku Luděk Mikloško uvedl, že klub obdržel nabídku na přestup minulý týden a hráč dostal svolení k jednáním. Tento transfer je podle něj pro všechny strany výhodný a ukazuje schopnost Baníku pracovat s hráči a posouvat je na vyšší úroveň.

Pro Letáčka je odchod do španělského Getafe obrovskou výzvou a možností rozvoje. Tento krok mu může otevřít nové možnosti a přinést mu mezinárodní uznání. Fanoušci Baníku budou jistě sledovat jeho kariéru s velkým zájmem a s hrdostí na to, že jejich klub dokázal vychovat takového talentovaného hráče.