Gomezův výkon vzbuzuje obavy, ale Haraslín ho nekritizuje kvůli jejich spoluhráčskému vztahu.

Gomezův výkon vzbuzuje obavy, ale Haraslín ho nekritizuje kvůli jejich spoluhráčskému vztahu.

Titulek: Obránce Haraslín se vyjádřil po zápase: „Chyby k fotbalu patří, prohráli jsme jako tým“

Článek:

Po nedělním zápase s Glasgow Rangers se slovenský obránce Lukáš Haraslín vyjádřil k výkonu svého týmu. Sparťané prohráli 2:1 a ztratili tak důležité body v boji o postup v Evropské lize.

Haraslín se nechal slyšet, že chyby jsou nedílnou součástí fotbalu a že je nelze jednoznačně přičítat jednomu hráči. „Chyby k fotbalu patří, bohužel se to dnes přihodilo nám. Nebudeme mu nic vyčítat. Je to naše spoluhráč,“ uvedl Haraslín.

Slovenský reprezentant také zdůraznil, že prohra byla výsledkem špatného výkonu celého týmu. „Nebudeme házet vinu na jednoho, dva nebo tři hráče. Prohráli jsme jako mužstvo,“ doplnil.

Haraslín se na hřiště dostal až v 59. minutě, ale přesto dokázal snížit na konečných 2:1. Sparťané měli i další šance na vyrovnání, ale nedokázali je proměnit. „Ve druhém poločase jsme si bod možná zasloužili,“ uvedl Haraslín.

Obránce Sparty měl dokonce ještě dvě šance na vyrovnání, ale bohužel je nevyužil. „Měl jsem ještě dvě šance. Nejprve střelu po rohu, kdy se ke mně míč odrazil, ale trefil jsem to těsně vedle,“ popsal své pokusy Haraslín.

Navzdory prohře se Haraslín cítí dobře a je rád, že je po zranění opět fit. „Trenéři se mnou mají nějaký záměr a nebudu řešit, jestli hraju od první, nebo 60. minuty. Vždycky chci odvést maximum a co nejvíc pomoci týmu,“ uvedl Haraslín.

Sparta momentálně ztrácí na druhé místo ve skupině Evropské ligy tři body. Třetí týmy ze skupin postupují do Evropské konferenční ligy. Sparťané jsou nyní o bod před Arisem Limassol a na čele skupiny je Betis Sevilla s devíti body.

Haraslín slíbil, že se tým bude dál snažit o postup. „Jsme smutní, protože jsme tu chtěli bodovat. Stále máme před sebou dva zápasy ve skupině, takže se o to popereme,“ ujistil Haraslín.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/evropska-liga/sparta-praha-glasgow-rangers-lukas-haraslin.A211021_091853_fotbal_rou