Gruzie porazila Portugalce a postoupila do osmifinále Eura.

Gruzie porazila Portugalce a postoupila do osmifinále Eura.

Do vedení je poslal ve druhé minutě Chviča Kvaracchelija a v 57. minutě zvýšil z penalty Georges Mikautadze, se třemi góly nejlepší střelec šampionátu. Gruzie kvůli horší vzájemné bilanci obsadila v tabulce třetí místo za Tureckem, které zdolalo 2:1 český tým.

Nováček mezi evropskou elitou dnes zároveň oslavil první vítězství na velkém turnaji, v součtu s remízou s Českem získal ve skupině čtyři body. V osmifinále Gruzínce čeká Španělsko, duel se odehraje 30. června v Kolíně nad Rýnem. Portugalsko změří síly 1. července ve Frankfurtu se Slovinskem.

Gruzie udělala na fotbalovém mistrovství Evropy 2020 zázrak, když porazila Portugalsko a postoupila do osmifinále turnaje. Ve druhé minutě zápasu poslal Gruzii do vedení Chvicha Kvaracchelia a ve 57. minutě zvyšoval z penalty Georges Mikautadze, který je se třemi góly nejlepším střelcem šampionátu. Díky lepší vzájemné bilanci obsadila Gruzie ve skupině třetí místo za Tureckem, které porazilo český tým 2:1.

Tento nováček mezi evropskou elitou dnes slavil první vítězství na velkém turnaji a ve skupině získal celkem čtyři body po remíze s Českem. V osmifinále se Gruzinci utkají se Španělskem, a to 30. června v Kolíně nad Rýnem. Portugalsko se pak střetne se Slovinskem 1. července ve Frankfurtu.

Gruzie tak překvapila fotbalový svět a ukázala, že i menší fotbalové národy mohou dokázat velké věci na mezinárodních turnajích. Jejich bojovný výkon a odhodlání je inspirací pro všechny fanoušky fotbalu a ukazuje, že ve sportu je vždy prostor pro překvapení a nečekané výsledky. Budeme sledovat, jak se Gruzie popere se silným soupeřem ve formě Španělska a jestli dokáže ještě více překvapit na letošním Euru.