Gudasova bodová série v NHL ukončena, Kämpf neuspěl ve Švédsku

Gudasova bodová série v NHL ukončena, Kämpf neuspěl ve Švédsku

Toronto Maple Leafs s českým útočníkem Davidem Kämpfem vyhráli večerní utkání NHL Global Series ve Stockholmu proti Detroitu Red Wings po obratu 3:2. Klíčovou roli sehráli švédský útočník William Nylander a kanadský kapitán Maple Leafs John Tavares, kteří zaznamenali každý tři body za branku a dvě asistence. Red Wings si ze švédské metropole odvezou pouze bod, protože ve čtvrtek prohráli s Ottawou Senators 4:5 po prodloužení.

Ve druhém utkání NHL Global Series se utkala Florida Panthers s Anaheim Ducks. Florida si vypracovala v úvodní třetině dvougólový náskok, když se prosadili Eetu Luostarinen a Oliver Ekman-Larsson. Anaheim snížil v přesilové hře díky Franku Vatranovi, ale i přes jasnou střeleckou převahu ve třetí třetině už se jim vyrovnat nepodařilo.

Český obránce Radko Gudas strávil na ledě 23 minut, během kterých dvakrát vystřelil a připsal si čtyři bloky a pět srážek. Gudas bodoval v každém z předchozích tří utkání (2+2), ale tentokrát zůstal naprázdno.

V dalším utkání se střetli Winnipeg Jets s Buffalo Sabres. Winnipeg vstřelil všechny tři branky mezi 25. a 29. minutou. První dva góly zápasu vstřelil Cole Perfetti, který skóroval ve svém pátém zápase v řadě, a Mason Appleton. Buffalo snížilo během 23 sekund díky Alexi Tuchovi, ale domácím vrátil dvoubrankový náskok Nikolaj Ehlers. Hosté, kteří vyhráli na střely 28:18, jen zdramatizovali utkání trefou JJ Peterky z úniku.

David Kämpf večer nezaznamenal žádné body, ale byl za stavu 1:2 blízko branky, když trefil spojnici levé tyče a břevno. Toronto bude mít ještě možnost na další zisk v Evropě v neděli, kdy v Avicii Areně zakončí čtyřtýdenní program proti Minnesotě. V sobotu čeká druhý duel Ottawy, která vyzve také Wild.

Zatímco v souboji Detroitu s Ottawou padlo za první dvě třetiny osm branek, tentokrát diváci čekali na prolomení bezbrankového stavu až do 33. minuty. Morgan Rielly pohotově zakončil před Iljou Samsonovem rukou a nařízené trestné střílení proměnil blafákem do forhendu Daniel Sprong. Za 112 sekund měli Red Wings už dvoubrankový náskok díky švédskému útočníkovi Lucasu Raymondovi, který prostřelil Samsonova z levého kruhu.

Obrat Maple Leafs odstartoval ve 44. minutě Tyler Bertuzzi, který zamířil do odkryté branky po Nylanderově akci. Pak sice neuspěl Kämpf, ale v čase 53:03 při vyloučení Moritze Seidera překonal Alexe Lyona z pozice mezi kruhy Nylander. Za 84 sekund vyhrál za brankou souboj s Justinem Hollem Bertuzzi, vybruslil a předložil