Haas, nejhorší tým formule 1, ztratil po deseti letech svého šéfa

Haas, nejhorší tým formule 1, ztratil po deseti letech svého šéfa

Tým Haas ve formuli 1 se od svého vstupu do soutěže v roce 2016 potýká s problémy a nedosahuje očekávaných výsledků. Piloti této stáje dosud nikdy nedosáhli na stupně vítězů Grand Prix. Nejlepším umístěním týmu v Poháru konstruktérů bylo páté místo v roce 2018, ale v posledních třech sezónách se Haas umístil až na posledním desátém místě.

V reakci na tyto výsledky se majitel týmu Gene Haas vyjádřil, že je nezbytné zlepšit závodní výsledky, aby se tým mohl posunout vpřed jako organizace. I když Haas dosáhl některých úspěchů, je nutné pravidelně dosahovat výsledků, které pomohou týmu dosáhnout širších cílů.

Guenther Steiner, který předtím pracoval v týmech Jaguar a Red Bull, je součástí týmu Haas od roku 2014, kdy byl přijat do formule 1. V roce 2016 debutoval jako šéf týmu a jeho současným šéfem je Mattia Binotto.

Pro letošní sezónu zůstává jezdecká dvojice Haasu stejná jako v minulém roce. Němec Nico Hülkenberg a Dán Kevin Magnussen budou tvořit jezdeckou sestavu týmu.

Haas se tak musí zaměřit na zlepšení výkonu a dosažení lepších výsledků, aby se vymanil z posledních pozic a dosáhl svých cílů. Jejich konkurence je velmi silná, ale s příslušnými úpravami a zlepšením výkonu je možné, že se týmu podaří dosáhnout lepších výsledků a posunout se vpřed v Poháru konstruktérů.