Haas potvrzuje Hülkenberga i Magnussena pro příští rok, sází na stabilní osazenstvo.

Haas potvrzuje Hülkenberga i Magnussena pro příští rok, sází na stabilní osazenstvo.

Haas F1 Team oznámil, že si udrží své jezdecké duo pro nadcházející sezónu Formule 1. Tým potvrdil, že Nico Hülkenberg a Kevin Magnussen zůstanou součástí Haasu i v roce 2023.

Tato zpráva byla oznámena krátce před Velkou cenou Nizozemska, která se konala minulý víkend. Obě třicátníky letos dokázali bodovat, přičemž nejlepším výsledkem bylo Hülkenbergovo sedmé místo z Grand Prix Austrálie.

Günther Steiner, šéf týmu Haas, uvedl v prohlášení: „Myslím, že můžeme s klidem prohlásit, že máme tuto sezonu extrémně kvalitní jezdecké duo, a nebyl důvod přemýšlet o změně.“ Tým Haas momentálně drží osmou pozici v Poháru konstruktérů.

Šestatřicetiletý Hülkenberg před letošní sezónou vystřídal v Haasu krajana Micka Schumachera. Je pilotem s největším počtem startů (193) bez umístění na stupních vítězů.

Třicetiletý Magnussen působil v týmu v letech 2017-2020 a poté se do něj vrátil loni v březnu, kdy Haas propustil po začátku ruské invaze na Ukrajinu ruského pilota Nikitu Mazepina.

Tato rozhodnutí týmu Haas ukazují, že si cení stabilního jezdeckého obsazení a věří ve schopnosti Hülkenberga a Magnussena. Fanoušci se mohou těšit na jejich další vystoupení v nadcházející sezóně Formule 1.