Hamilton vyjádřil zájem o přestup do Ferrari, informují zdroje z Maranella

Hamilton vyjádřil zájem o přestup do Ferrari, informují zdroje z Maranella

Hamiltonovo možné přestoupení do Ferrari by mělo obrovský dopad na budoucnost týmu Mercedes. Po sedmi titulech mistra světa (z nichž šest získal Hamilton) se Mercedes musel sklonit před Red Bullem a přestal být dominantním týmem ve formuli 1. Zástupci Ferrari se zdají přesvědčili Hamiltona, že u nich bude mít větší šanci získat osmý titul šampiona a stát se nejúspěšnějším pilotem formule 1 všech dob.

Ferrari je symbolem formule 1 a závodit za tento tým je snem každého pilota. Hamilton by se tak připojil k dalším slavným jezdcům, kteří závodili za Ferrari, jako je například Michael Schumacher. Navíc prezident Ferrari John Elkann se veřejně vyjádřil o svém obdivu k Hamiltonovi. Přestup do Ferrari by pro něj a pro tým znamenal velký úspěch a zvýšení atraktivity týmu.

Zatím se jednání mezi Hamiltonem a Ferrari nachází ve finální fázi a obě strany by měly brzy potvrdit podpis kontraktu. Pokud by k přestupu došlo, Hamilton by nahradil Carlosa Sainze juniora jako druhého pilota vedle Charlese Leclerca. Tato změna by měla velký dopad na budoucnost Mercedesu, který by musel postavit takový vůz, který by Hamiltona a George Russella zařadil mezi aspiranty na titul.

Zatímco Hamilton prodloužil smlouvu u Mercedesu pouze do roku 2022, u Ferrari by měl pravděpodobně podepsat delší kontrakt. V současné době se zdá, že Ferrari je na podobné úrovni jako Mercedes a oba týmy se snaží dostat zpět na vrchol. Přestup Hamiltona do Ferrari by tak mohl přinést novou motivaci a konkurenci do boje o titul.

Zástupci obou týmů se k této situaci odmítli vyjádřit, ale podle informací ze stránek Motorsport.com jsou jednání již ve finální fázi. Fanoušci formule 1 tak s napětím očekávají oficiální potvrzení tohoto přestupu a budou sledovat, jak se tato změna projeví na výkonech obou týmů v příští sezóně.