Hašek zůstává trenérem reprezentace, výkonný výbor neprojednal možné odvolání

Hašek zůstává trenérem reprezentace, výkonný výbor neprojednal možné odvolání

Vedení FAČR ale vyjádřilo velkou nespokojenost s debaklem 1:4 v Gruzii v zářijovém úvodním utkání nového ročníku Ligy národů a zdůraznilo, že v říjnových zápasech proti Albánii a Ukrajině očekává úspěšné výsledky a dobré výkony.

Výkonný výbor podržel i kouče reprezentační jednadvacítky Jana Suchopárka. FAČR o tom informovala na svém webu.

Hašek, který převzal českou reprezentaci v lednu, se po nedávném debaklu v Gruzii dostal pod velký tlak, pomohlo mu však následné domácí vítězství 3:2 nad Ukrajinou.

Očekávalo se, že jednašedesátiletý kouč bude ve funkci pokračovat, což se dnes po jednání výkonného výboru potvrdilo. Důvěru mu po posledním utkání nepřímo vyjádřil i Fousek.

Hašek se zúčastnil dnešního zasedání výkonného výboru a vedle něj dorazil i nový generální sportovní manažer národního mužstva Tomáš Hübschman.

„Návrh na vyjádření nedůvěry trenéru Haškovi nikdo na výkonném výboru nevznesl. Trenér i sportovní manažer odpověděli na všechny otázky, které jim členové výkonného výboru položili, a k hodnocení posledního dvojutkání se postavili velmi sebekriticky,“ uvedl Fousek.

„Diskutovalo se o dvojzápase s Gruzií a Ukrajinou a o nadcházejícím dvojutkání proti Albánii a Ukrajině. Situace ve skupině je otevřená, ve fotbale rozhodují výsledky a herní projev. V říjnu rozhodně chceme uspět a navázat na výhru s Ukrajinou,“ doplnil Fousek.

Hašek má u reprezentace smlouvu do konce kvalifikace o mistrovství světa, která začne v březnu příštího roku. Součástí je opce na případné play off o šampionát a závěrečný turnaj.

Po lednovém nástupu Hašek s mužstvem vyhrál čtyři přípravné zápasy po sobě, nevyšlo mu ale letní mistrovství Evropy. Český celek s dvěma porážkami a jednou remízou nepostoupil na šampionátu v Německu ze skupiny.

Výkonný výbor po nepovedeném zářijovém srazu podržel i trenéra jednadvacítky Suchopárka. „Lvíčata“ v evropské kvalifikaci nejprve vydřela výhru 2:1 v Litvě a poté utrpěla debakl 0:5 v Dánsku. Přišla tak o možnost přímého postupu na šampionát a zkomplikovala si případnou cestu do play off. Suchopárek má s FAČR smlouvu do konce kvalifikačního cyklu.

„Výkonný výbor vyjádřil výraznou nespokojenost se zápasem v Dánsku. Zdůraznil důležitost výsledků, výkonů i herního projevu v rámci klíčových zápasů proti Walesu a Litvě, které rozhodnou o postupu do baráže,“ uvedlo vedení FAČR.

Výkonný výbor také pověřil generálního sekretáře a sekretariát shrnutím škod na fotbalové infrastruktuře, které v uplynulých dnech způsobily povodně.

FAČR bude usilovat o získání nadrozpočtových zdrojů pro částečnou pomoc nejvíce poškozeným klubům. Z profesionálních týmů je na tom nejhůře druholigová Opava, které voda zaplavila stadion.

Česká fotbalová reprezentace nedávno utrpěla debakl v zápase proti Gruzii, kde prohrála 1:4. Tato porážka vyvolala nespokojenost ve vedení Fotbalové asociace České republiky (FAČR). Nicméně, i přes tuto neúspěšnou událost, trenér reprezentace Jaroslav Hášek zůstává ve své pozici.

Výkonný výbor FAČR se sešel k jednání, kde byla diskutována situace po debaklu v Gruzii a také plány na nadcházející zápasy proti Albánii a Ukrajině. Vedení FAČR zdůraznilo důležitost úspěšných výsledků a dobrých výkonů v těchto zápasech.

Jaroslav Hášek převzal českou reprezentaci v lednu a od té doby se mu podařilo získat několik vítězství. I přes neúspěch na letním mistrovství Evropy, kde český tým nepostoupil ze skupiny, vedení FAČR stále věří v Háška a jeho schopnosti vést tým k úspěchu.

Po jednání výkonného výboru bylo potvrzeno, že Hášek zůstává trenérem reprezentace a má smlouvu až do konce kvalifikace na mistrovství světa. Vedení FAČR také vyjádřilo podporu trenérovi jednadvacítky Janu Suchopárkovi, i přes neúspěch v nedávných zápasech.

Kromě sportovních témat se výkonný výbor FAČR zabýval také škodami na fotbalové infrastruktuře způsobenými nedávnými povodněmi. FAČR se bude snažit získat dodatečné finanční prostředky pro pomoc postiženým fotbalovým klubům, zejména druholigové Opavě, jejíž stadion byl zaplaven vodou.

Celkově lze říci, že i přes neúspěchy na hřišti, vedení FAČR stojí za svými trenéry a plánuje pokračovat ve snaze o úspěch a podporu české fotbalové reprezentace.