Hertl dosáhl deseti gólů v této sezóně, ale další dvě trefy nepomohly San Jose.

Hertl dosáhl deseti gólů v této sezóně, ale další dvě trefy nepomohly San Jose.

Tomáš Hertl se po třízápasové odmlce vrátil do sestavy San Jose Sharks a hned se střelecky prosadil. S 26 body za jedenáct branek a patnáct nahrávek je momentálně nejproduktivnějším hráčem týmu. V zápase proti Coloradu se český útočník poprvé prosadil ve 29. minutě, kdy v přesilovce snížil na 1:4. Druhou branku dal ve třetí třetině, opět využil přesilovou hru a zkorigoval skóre na 2:5. Nakonec však Sharks prohráli 2:6 a klesli na 15. místo Západní konference.

Výhru si připsal Anaheim, který na ledě New Jersey protrhl pětizápasovou sérii proher. Na výhře 5:1 měl podíl i brankář Lukáš Dostál, který odchytal závěrečnou třetinu a zlikvidoval všech deset střel Devils. Výkonem zazářil Adam Henrique, který zaznamenal hattrick, a tři body přidal Alexander Killorn. Český obránce Radko Gudas v zápase nebodoval.

Filip Hronek na ledě Chicaga zaznamenal již osmadvacátý bod v sezóně. Český obránce v první třetině připravil trefu pro Eliase Petterssona a připsal si 26. asistenci v sezoně. V pořadí nejlepších nahrávačů NHL drží deváté místo. Vancouver díky jeho přispění vyhrál 4:3 a v tabulce Západní konference si pojistil druhou příčku tři body za vedoucími hokejisty Vegas.

V dalších zápasech NHL porazilo Vegas Ottawa 6:3, Colorado doma zdolalo San Jose 6:2 a Anaheim vyhrálo na ledě New Jersey 5:1.