Hirt se opět vynikl v Ománu, Yates ho předčil pouze o 19 sekund.

Hirt se opět vynikl v Ománu, Yates ho předčil pouze o 19 sekund.

Český cyklista Jan Hirt nedokázal ve zkrácené etapě Kolem Ománu získat dostatečný náskok a nakonec zaostal za britským jezdcem Adamem Yatesem o 19 sekund. Celkově se umístil na druhém místě, což je pro něj velký úspěch.

Dnešní etapa měla původně měřit 152 kilometrů, ale kvůli nepříznivému počasí byla zkrácena na pouhých 72 kilometrů. Prudký déšť si vyžádal úpravy i předchozích dvou etap, kdy cyklisté absolvovali pouze 76 a 104 kilometrů místo původních plánovaných 200 kilometrů. Navíc v horách hrozily bouřky, což ztížilo podmínky pro jezdce.

Třicetiletý Hirt byl před poslední etapou druhý v celkovém pořadí závodu ProTour. Nakonec se však musel spokojit s druhým místem za Adamem Yatesem. Přesto je to pro něj velký úspěch, protože se na stupních vítězů naposledy objevil při předloňském Giro d’Italia, kde vyhrál jednu etapu a dojel třetí.

Celkové pořadí Kola Ománu po pěti etapách je následující: 1. Adam Yates (Británie) s časem 14:22:30, 2. Jan Hirt (Česká republika) s odstupem 19 sekund, 3. Finn Fisher-Black (Nový Zéland) -39, 4. Diego Ulissi (Itálie) -44, 5. Cristian Rodríguez (Španělsko) -54, 6. Warren Barguil (Francie) -1:15.

Jan Hirt si tedy připsal další úspěch do svého cyklistického životopisu a doufáme, že ho čeká ještě mnoho dalších úspěšných závodů v budoucnosti.