Historický ústup před Stalinem: Připomenutí legendární dřevěnky a toužebně očekávaného titulu v minulém ráji.

Historický ústup před Stalinem: Připomenutí legendární dřevěnky a toužebně očekávaného titulu v minulém ráji.

Slávističtí fanoušci mají bohatou historii plnou vzrušujících okamžiků a památných bitev na tribuně a na betonových ochozech starého stadionu v Edenu. Tento stadion, který byl otevřen přesně před 70 lety, se stal ikonou nejen pro fanoušky Slavie Praha, ale i pro celý český fotbal.

Stadion Eden, původně nazývaný Stadion Československé armády, byl otevřen v roce 1953 a stal se domovem fotbalového klubu SK Slavia Praha. Od té doby se zde odehrálo mnoho důležitých utkání a fanoušci Slavie zažili nejednu památnou bitvu na tribuně.

Jednou z nejznámějších bitev fanoušků Slavie se odehrála v roce 1996 během zápasu proti rivalem z pražské Sparty. Tehdy došlo k masivnímu střetu mezi fanoušky obou týmů, který vyústil v násilnosti a potyčky jak na tribuně, tak i mimo stadion. Tato událost se stala známou jako „Bitva o Edenu“ a stále je považována za jednu z největších a nejvíce kontroverzních bitev mezi fanoušky v českém fotbale.

Další památnou bitvou fanoušků Slavie bylo utkání proti italskému AC Milanu v roce 2008. Tehdy se na tribuně stadionu Eden střetli fanoušci obou týmů a došlo k masivním potyčkám. Tato událost byla velmi negativně vnímána jak ve fotbalovém světě, tak i veřejností a přispěla k negativnímu obrazu českého fotbalu.

Nicméně, ne všechny bitvy fanoušků na tribuně stadionu Eden byly negativní. Slávističtí fanoušci jsou také známí svou vášní a oddaností klubu. Jejich hlasitá podpora a vytvoření unikátní atmosféry na stadionu přispívají k vytvoření nezapomenutelných zážitků pro všechny přítomné.

Stadion Eden prošel v průběhu let několika rekonstrukcemi a modernizacemi, aby splňoval nejnovější standardy a požadavky. V roce 2008 byl dokonce vybrán jako jedno z míst konání Mistrovství Evropy ve fotbale do 21 let.

V současné době je stadion Eden jedním z nejmodernějších fotbalových stadionů v České republice. Po rekonstrukci v roce 2020 nabízí kapacitu pro více než 20 000 diváků a je vybaven moderními technologiemi a vybavením pro hráče i diváky.

Stadion Eden zůstává symbolem pro fanoušky Slavie Praha a místo, kde se odehrávají nezapomenutelné fotbalové bitvy. Ať už jsou tyto bitvy pozitivní nebo negativní, fanoušci Slavie vždycky dokáží vytvořit jedinečnou atmosféru a podporu pro svůj klub.