Historie Otloukánka a terče: Wiesner se dostal do reprezentace, Letná byla v bouři a obránce očekává pozvánku.

Historie Otloukánka a terče: Wiesner se dostal do reprezentace, Letná byla v bouři a obránce očekává pozvánku.

Skóre utkání otevřel v osmé minutě, kdy na zadní tyči zužitkoval hlavou centr Matěje Ryneše. „Víme o sobě s Rynym, že tam ten druhý na druhé straně zavírá prostor. Ryny mě skvěle viděl. Tohle mám rád, takhle zavírat zadní tyč. Povedlo se mi i dobře zakončit, Rynymu se zase povedl centr,“ uvedl Wiesner.

Následně ho sparťanští fanoušci „doporučili“ do reprezentace. Za národní mužstvo si už připsal tři starty v roce 2021, pod nynějším trenérem českého týmu Ivanem Haškem ještě v nominaci nebyl. „Už jsem to párkrát říkal, je příjemné, když vám fanoušci vymyslí takový pokřik. Poslouchá se mi to dobře,“ prohlásil Wiesner. S fanoušky to ale dlouho neměl jednoduché. Trvalo léta, než si u příznivců Letenských získal oblibu.

Na posledním reprezentačním srazu byl v pozici náhradníka. „Čekal jsem, jestli se mi někdo ozve. Neozval. Uvidíme, jestli nějaká pozvánka od nich (trenérů) přijde. Snad jo,“ podotkl Wiesner.

Jeho týmu dnes hrozila třetí ligová ztráta po sobě poté, co Liberec po více než hodině hry srovnal. V předchozím domácím utkání obhájce titulu z Letné podlehl Olomouci 2:3. „Už jsme si o poločase kladli důraz, aby to nebylo jako zápas s Olomoucí. Chtěli jsme přidat druhou branku, to se nám povedlo až později. Víme, jakou sílu na Letné máme. Nebylo to tak, že bychom byli nervózní. Věřili jsme, že gól dáme a to se nám povedlo,“ řekl Wiesner.

Ve středu ho se Spartou čeká duel na hřišti úřadujícího anglického mistra. „Na City se hodně těším. Plán na ně nemám. Doufejme, že přivezeme dobrý výsledek. Budeme pro to dělat maximum. Strašně se na ten zápas těším, na stadion, prostředí. To bude fakt bomba,“ mínil někdejší hráč Liberce či Mladé Boleslavi.

Významný fotbalový zápas nedávno otevřel mladý talentovaný hráč, který se jmenuje Matěj Wiesner. V osmé minutě utkání využil centr Matěje Ryneše a skóroval hlavou. Tento úspěch mu vynesl pozornost fanoušků, kteří ho dokonce doporučili do české fotbalové reprezentace. Wiesner již má za sebou tři starty v roce 2021, ale pod novým trenérem Ivanem Haškem zatím nebyl nominován.

I když si Wiesner získal oblibu fanoušků, trvalo mu nějaký čas, než se stal jejich oblíbeným hráčem. Na posledním reprezentačním srazu byl dokonce pouze náhradníkem a doufal, že dostane šanci. Doufá, že se mu brzy dostane pozvánky od trenérů reprezentace.

Ve svém týmu se nedávno ocitl ve složité situaci, když hrozila třetí ligová ztráta po sobě. Nicméně se jim podařilo vyhrát a získat tři body. Wiesner věří v sílu svého týmu a věřil, že dokážou zápas otočit ve svůj prospěch.

Nyní se Wiesner a jeho tým chystají na další náročný zápas proti anglickému mistrovi Manchester City. I přesto, že nemají konkrétní plán na tento zápas, budou dělat maximum pro to, aby přivezli dobrý výsledek. Wiesner se těší na tento zápas a považuje ho za skvělou příležitost ukázat své schopnosti na mezinárodní scéně.