Hladík byl odsouzen k 15 letům vězení a pokutě ve výši milionu, Turyna dostal 50 tisíc za antisemitské výroky.

Hladík byl odsouzen k 15 letům vězení a pokutě ve výši milionu, Turyna dostal 50 tisíc za antisemitské výroky.

Titulek: Fotbalisté potrestáni za neetické chování

Úvod:

Ve světě fotbalu se neustále objevují případy neetického chování hráčů, které jsou poté řešeny disciplinárními orgány. Nedávno byli potrestáni i další fotbalisté, kteří se dopustili nevhodného jednání. Filip Firbacher a Javier Neruda byli potrestáni za pokus ovlivnit jiné hráče na pokyn trenéra. Bývalý sparťanský útočník Daniel Turyna pak za antisemitské komentáře na sociálních sítích. V tomto článku se podrobněji podíváme na jejich tresty.

Filip Firbacher a Javier Neruda:

Filip Firbacher, který hostuje v druholigovém Varnsdorfu z Hradce Králové, si nezahraje fotbal po dobu 30 měsíců. Jeho spoluhráč Javier Neruda, který hraje za třetiligovou Hostoun, dostal zákaz účasti na všech aktivitách spojených s FAČR po dobu 18 měsíců. Oba hráči navíc musí zaplatit pokutu ve výši 20 000 korun.

Daniel Turyna:

Bývalý sparťanský útočník Daniel Turyna byl potrestán za antisemitské komentáře, které zveřejnil na sociálních sítích. Za své jednání dostal 20 hodin fotbalově prospěšných prací a pokutu ve výši 50 000 korun. Tento případ ukazuje, že nevhodné chování hráčů na internetu není tolerováno a je důležité, aby se fotbalisté chovali eticky i mimo hřiště.

Závěr:

Potrestání fotbalisté Filip Firbacher, Javier Neruda a Daniel Turyna jsou příkladem toho, že neetické chování na fotbalovém poli není tolerováno. Disciplinární orgány FAČR se snaží udržovat fair play a etické hodnoty ve sportu. Je důležité, aby hráči si byli vědomi důsledků svého jednání a chovali se s respektem k ostatním hráčům, trenérům a fanouškům.