Hložek přestoupil do Hoffenheimu za rekordní sumu, Sparta získá podíl z přestupové částky.

Hložek přestoupil do Hoffenheimu za rekordní sumu, Sparta získá podíl z přestupové částky.

Úřadující bundesligový mistr a vítěz Německého poháru navíc může za Hložka obdržet další peníze na bonusech. Hoffenheim na svém webu oznámil, že s hráčem podepsal víceletou smlouvu.

Na Hložkově přestupu bude participovat i Sparta, která by měla dostat třicet procent z rozdílu mezi částkou, kterou Leverkusen nyní obdrží a sumou, za kterou ho z Letné kupoval – což je rozdíl ve výši dvou milionů eur. 

Dvaadvacetiletý ofenzivní univerzál se stal podle specializovaného serveru transfermarkt.com třetím nejdražším českým fotbalistou v historii po Pavlu Nedvědovi (45 milionů eur) a dosavadním spoluhráči Patriku Schickovi (42). V týmu se setká s krajany Pavlem Kadeřábkem a Davidem Juráskem.

Hložek přestoupil do Hoffenheimu za rekordní sumu. Své miliony dostane i Sparta

Český fotbalový talent Adam Hložek přestoupil do německého klubu Hoffenheim za rekordní sumu. Dvaadvacetiletý ofenzivní univerzál podepsal víceletou smlouvu s bundesligovým mistrem a vítězem Německého poháru.

Hoffenheim na svém webu oznámil, že se jim podařilo získat Hložka a že s hráčem podepsali výhodnou smlouvu. Navíc může Hoffenheim získat další peníze na bonusech, což znamená, že celková částka za přestup může ještě vzrůst.

Na Hložkově přestupu bude mít podíl i jeho bývalý klub Sparta Praha. Sparta by měla dostat třicet procent z rozdílu mezi částkou, kterou Hoffenheim zaplatil za Hložka a sumou, za kterou ho Sparta prodala – což je rozdíl ve výši dvou milionů eur.

Adam Hložek se tak stal třetím nejdražším českým fotbalistou v historii, hned po Pavlu Nedvědovi a Patriku Schickovi. V týmu Hoffenheimu se setká s dalšími českými hráči Pavlem Kadeřábkem a Davidem Juráskem.

Přestup Adama Hložka do Hoffenheimu je velkým úspěchem nejen pro něj samotného, ale i pro český fotbal jako celek. Díky tomuto přestupu se ukazuje, že čeští fotbalisté mají stále co nabídnout na mezinárodní scéně a jsou cenění i v zahraničí.