Hlučné tribuny zaplněné fanoušky přehlušují i zvuk motoru tahače, Adam Lacko se těší na návrat do Mostu.

Hlučné tribuny zaplněné fanoušky přehlušují i zvuk motoru tahače, Adam Lacko se těší na návrat do Mostu.

Buggyra ZM Racing, tým známý svou účastí v závodech tahačů na okruzích, oznámil, že se v roce 2023 nebude účastnit závodů ME tahačů na okruzích. Nicméně udělal jednu výjimku a rozhodl se zúčastnit Czech Truck Prix, která se koná tento víkend v Mostě. Tímto krokem tým zajišťuje, že čeští fanoušci nebudou poprvé v historii této události připraveni o českého zástupce. Na startu závodu usedne Adam Lacko, šampion kontinentu z roku 2017.

Truckové závody jsou pro tým Buggyra nepostradatelnou součástí jejich DNA. Tým se rozhodl nezklamat ani fanoušky, ani pořadatele Mostu. I když to bude jediný start týmu v letošní sezoně evropského šampionátu, je pro něj stejně důležitý jako ostatní aktivity, kterým se momentálně věnují, uvedl šéf komunikace Buggyry Jan Kalivoda.

Adam Lacko se na startu závodu objeví po 329denní pauze, naposledy jel v Buggyře v říjnu ve španělském Jaramě. Tento 38letý pilot, který letos startuje v šampionátu vytrvalostních sportovních vozů 24H Series, přeskočí z Mercedsu-AMG GT4 do více než pětitunového „mastodonta“ bez jakékoliv přípravy.

Buggyra momentálně využívá svou akademii ve Francii jako základnu pro závody kamionů. Adam Lacko si tak bude muset vystačit s omezeným tréninkem a kvalifikací. Poté nastoupí na start první z čtyř bodovaných jízd.

Lacko se těší na podporu českých fanoušků a zdůrazňuje, že kvůli nim to dělá. Závody tahačů mají v Česku velkou tradici a Buggyra je s nimi neodmyslitelně spojena. Aby české fanoušky nezklamali, rozhodli se účastnit Czech Truck Prix.

Na závodech tahačů na okruzích se jezdí v sobotu i v neděli dvě bodované jízdy. Na startu druhé jízdy se otočí pořadí nejlepších osmi vozů. Součástí závodního víkendu budou také závody EuroNASCAR a klání historických formulí. Adam Lacko doufá, že se mu podaří předvést skvělý výkon a potěšit české fanoušky, kteří ho budou podporovat z tribun.