Hodnocení Američana: Analýza dominantní osobnosti Šwiatekové a její neviditelnost v tváři

Hodnocení Američana: Analýza dominantní osobnosti Šwiatekové a její neviditelnost v tváři

Karolína Plíšková, česká tenistka, nedávno zvítězila na turnaji ve Varšavě. Celý týden před turnajem mluvila o tom, že cítí tlak od fanoušků. Po vítězství prohlásila, že hrála se vší vervou a byla ráda, že se jí podařilo udržet všechno pod kontrolou.

Na turnaji si vedla velmi sebevědomě, neprohrála ani jeden set a jen jednou musela bojovat v tiebreaku. Přesto někteří odborníci, jako například Jimmy Arias, americký tenisový hráč, si myslí, že Plíšková není dostatečně silnou světovou jedničkou.

Arias tvrdí, že Plíšková není dostatečnou osobností pro světový tenisový trénink. Poukazuje na to, že na kurtu nosí kšiltovku tak hluboko, že není vidět do očí nebo dokonce do obličeje. Podle něj je těžké se s ní nějak ztotožnit.

Tento názor vyvolal velkou kritiku na sociálních sítích nejen od fanoušků, ale i od dalšího tenisového hráče Nicka Kyrgioseho.

Plíšková nechce být přehnaně glorifikována. Na otázku, zda si uvědomuje, že se díky ní vyprofilovala „velká trojka“ světového tenisu, odpověděla, že pro ni je „velká trojka“ Roger Federer, Rafael Nadal a Novak Djokovič. Podle ní jsou to hráči, kteří dominovali na okruhu celé desetiletí. Aby si mohli takhle říkat, musíme ještě nějaké ty turnaje vyhrát, dodala.

Plíšková navíc brzy může dosáhnout postu číslo jedna v žebříčku. Na nadcházejícím US Open bude obhajovat dva tisíce bodů, zatímco druhá Sabalenková má náskok pouze přes sedm set bodů.