Hokejista Nosek podepsal roční smlouvu s týmem New Jersey v NHL.

Hokejista Nosek podepsal roční smlouvu s týmem New Jersey v NHL.

Třicetiletý pardubický rodák Tomáš Nosek se připojí k týmu Carolina Hurricanes, čímž se stane jeho čtvrtým působištěm v NHL. Předtím hrál za Detroit Red Wings, Vegas Golden Knights a Boston Bruins. Smlouva s Bruins mu zaručovala příjem ve výši 3,5 milionu dolarů za dvě sezony.

V nedávném rozhovoru pro ČTK Nosek uvedl, že by chtěl prodloužit spolupráci s Bostonem. Má rád tým a partu hráčů, ale zatím nemá žádné konkrétní nabídky. Očekává, že se jednání rozjedou během draftu a otevření trhu s volnými hráči.

Nosek nakonec posílí konkurenta Carolinu Hurricanes, která skončila východní konferenci na třetím místě za Bruins a první Washington Capitals. V základní části NHL odehrál 66 zápasů, ve kterých vstřelil sedm branek a na dalších 11 nahrál. S 18 body vyrovnal své kariérní maximum. V sedmi zápasech play-off přidal dvě asistence.

Celkem má Nosek v základní části NHL odehráno 398 utkání a nasbíral 101 bodů (42+59). Ve 52 zápasech play-off zaznamenal 14 bodů (6+8). V roce 2018 se s Golden Knights probojoval do finále Stanley Cupu, ale nakonec ho vyhrál tým Washington Capitals.