Houdek způsobil opět hrubý faul, který byl odsouzen i jeho nadřízeným. Oběť není v ohrožení života.

Houdek způsobil opět hrubý faul, který byl odsouzen i jeho nadřízeným. Oběť není v ohrožení života.

Třiadvacetiletý bek zasáhl svého nedávného spoluhráče loktem do hlavy. Zraněný švédský hokejista opustil led na nosítkách a byl převezen do nemocnice, kde dnes absolvuje další sérii vyšetření. Incident se stal během nedávného zápasu mezi týmy HC Dynamo Pardubice a HC Plzeň.

Michal Houdek, hráč HC Plzeň, byl za tento zákrok kritizován a očekává se, že dostane adekvátní trest. Vlastník pardubického klubu zdůraznil, že nejdůležitější je, aby se Tim Söderlund uzdravil a brzy se vrátil na led. Švédský útočník zůstává v nemocnici, ale podle informací klubu není jeho život ohrožen a je při vědomí. Další zprávy o jeho stavu by mohly být zveřejněny večer.

Michal Houdek se na webu pardubického klubu omluvil za svůj zákrok a uvedl, že nikdy nešel do žádného souboje s úmyslem zranit protihráče. Vyjádřil lítost nad následky svého zákroku a přál Timovi Söderlundovi brzké uzdravení.

Michal Houdek byl v minulosti disciplinární komisí několikrát potrestán za hrubé fauly. V říjnu 2019 zranil útočníka Sparty Marka Kvapila při své extraligové premiéře. V této sezóně dostal jednozápasový trest za hrubý faul v souboji s Českými Budějovicemi.

Disciplinární komise nyní rozhodne o trestu pro Michala Houdka. Verdikt by měl být vynesen ve středu. Houdek se k tomu vyjádřil, že s pokorou přijme udělený trest a po svém návratu udělá vše pro to, aby byl týmu prospěšný a dokázal, že je dobrým hokejistou.

Michal Houdek nedávno přestoupil z HC Plzeň do HC Dynamo Pardubice, kdy ho vedení klubu vyměnilo za Martina Bučka.