Hráč Bedard vyvolává nadšení, očekává se, že v NHL uspěje lépe než Jágr.

Hráč Bedard vyvolává nadšení, očekává se, že v NHL uspěje lépe než Jágr.

18letý kanadský hokejista Connor Bedard je momentálně předmětem velkého zájmu médií, spoluhráčů i soupeřů. I přesto, že ještě nenastoupil k žádnému ostrému zápasu mezi dospělými, umístil se na 48. místě žebříčku padesáti nejlepších hráčů NHL od kanadské televize TSN. Bedard se v přípravných zápasech předvedl skvělou produktivitou, když nasbíral pět bodů (1+4) ve třech zápasech. Jeho výkony ho staví do role nadějného hráče, který by mohl v budoucnu výrazně ovlivnit hru týmu Chicago Blackhawks.

Bedardova výjimečnost je oceňována jak odborníky, tak jeho spoluhráči. Nicméně někteří experti jsou stále opatrní ve svých hodnoceních. Například bývalý skaut a generální manažer Craig Button ho zatím nepovažuje za jednoho z padesáti nejlepších hráčů NHL. Podle něj by Bedard měl v nováčkovské sezoně nasbírat kolem 25 až 30 gólů a 65 až 70 bodů. Button však upozorňuje, že v minulé sezóně bylo 60 hráčů, kteří nasbírali 70 a více bodů, a 54 hráčů, kteří vstřelili alespoň 30 gólů. Je tedy neobvyklé, aby 18letý hráč pravidelně bodoval v každém zápase.

Historicky se to podařilo pouze osmi hráčům, z nichž pouze dva jsou z tohoto století – Sidney Crosby, který nasbíral 102 bodů po velké výluce, a Connor McDavid, který v 45 zápasech nasbíral 48 bodů kvůli zranění nohy. Pro srovnání, Jaromír Jágr ve svých 18 letech nasbíral 57 bodů v 80 zápasech.

Pro Bedarda by bylo nejlepší, kdyby hrál v útoku s Taylorem Hallem a Lukasem Reichelem. Tato lajna by mohla být nejsilnějším útokem, který by současné Chicago Blackhawks mohlo sestavit. I přesto se od Bedarda očekává skvělá nováčkovská sezona s předpokládaným počtem bodů mezi 60 až 70.