Hráč byl pozván domů a následně vyhozen. Podrobnosti o aféře Babcocka, reagovala i legenda.

Hráč byl pozván domů a následně vyhozen. Podrobnosti o aféře Babcocka, reagovala i legenda.

Mike Babcock, bývalý trenér NHL, nedávno přišel o svou pozici v týmu Columbus Blue Jackets kvůli obvinění z nevhodného chování vůči hráčům. Toto obvinění vyšlo najevo v podcastu Spittin Chiclets, kde bývalí hokejisté Paul Bissonnette a Ryan Whitney diskutovali o Babcockovi.

Babcock, který je známý jako úspěšný trenér s vítězstvím Stanley Cupu, mistrovství světa, Světového poháru a dvou olympiád, se stal terčem kritiky poté, co se objevily zprávy o jeho tyranském chování. Hráči ho obviňovali z nucení ukazování soukromých fotek a zastrašování mladých hráčů.

Legendární obránce Chris Chelios, který s Babcockem spolupracoval v týmu Detroit Red Wings, se také přidal k obviněním. Chelios tvrdí, že Babcock se choval jako tyran nejen vůči mladým hráčům, ale i vůči zkušeným hvězdám. Dokonce se zmínil o případu, kdy Babcock urážel hráče trpícího následky otřesu mozku.

Babcock byl následně vyšetřován hráčskou asociací NHLPA a nakonec rezignoval na svou trenérskou pozici. Neomluvil se a odmítl komentovat celou situaci.

Tato aféra ukazuje, že i ve světě profesionálního sportu existují problémy s mocí a zneužíváním. Je důležité, aby hráči měli prostor a možnost otevřeně hovořit o svých zkušenostech a aby byli chráněni před takovýmto chováním. Doufejme, že tato situace přispěje k většímu povědomí o důležitosti respektu a bezpečnosti ve sportovním prostředí.