Hráč Gudas zaútočil pěstmi na soupeře, rozhodčí zasáhli a zabránili mužstvu Doana v potyčce.

Hráč Gudas zaútočil pěstmi na soupeře, rozhodčí zasáhli a zabránili mužstvu Doana v potyčce.

V 8. minutě závěrečné třetiny za vyrovnaného stavu 4:4 si Gudas vyšlápl tvrdým zákrokem na Claytona Kellera a Doanovi budiž ke cti, že se nerozpakoval parťáka mstít, byť jeho protivníkem byl známý drsňák.

Dvaadvacetiletý americký forvard ovšem záhy poznal, že přece jen poněkud přecenil síly. 

Gudas, letošní mistr světa ze šampionátu v Praze, mu srazil helmu a uštědřil pár ostrých ran na tělo. Rozhodčí však bitku ukončili ještě před tím, než mohli rivalové spadnout na led, a oba hokejisty od sebe oddělili.

„Rozhodčí právě zachránili Doana před pořádnou nakládačkou,“ shodli se fanoušci v komentářích na sociálních sítích.

Oba zápasníci dostali trest na 2 + 2 minuty a při jejich pobytu na hanbě se Utah dostal do vedení.

Anaheim však stihl vyrovnat a po 54 vteřinách prodloužení získal i bod navíc.

V brance vítězů se činil další letošní český mistr světa Lukáš Dostál, zneškodnil 26 střel soupeře a získal ocenění pro třetí hvězdu zápasu.

Jeho gólmanský protějšek Karel Vejmelka zůstal jen na střídačce Utahu.

Výsledek NHL:

Anaheim – Utah 5:4 v prodl. (1:2, 2:0, 1:2 – 1:0)

Branky: 37. a 55. Mintjukov, 5. Terry, 29. Fabbri, 61. Carlsson – 9. McBain, 14. Hayton, 46. Kesselring, 51. Keller. Střely na branku: 34:30. Dostál odchytal za Anaheim celý zápas, z 30 střel inkasoval čtyřikrát a úspěšnost zákroků měl 86,7 procenta. Diváci: 17.245. Hvězdy zápasu: 1. Carlsson, 2. Mintjukov, 3. Dostál (všichni Anaheim).

Včera večer se odehrál napínavý zápas v NHL mezi týmy Anaheim Ducks a Utah Grizzlies. Hlavní událostí zápasu se stala potyčka mezi hráči Radkem Gudasem a Claytonem Kellerem, která vyústila v bitku na ledě.

V 8. minutě třetí třetiny při vyrovnaném stavu 4:4 se Gudas rozhodl tvrdým zákrokem postavit Kellerovi. Ten se však nevzdal a snažil se vrátit úder. Nakonec rozhodčí museli zasáhnout a oddělit oba hráče, aby nedošlo k vážnějším incidentům.

Oba hráči obdrželi trest na 2 + 2 minuty a během jejich nepřítomnosti na ledě dokázal Utah Grizzlies skórovat a dostat se do vedení. Nicméně Anaheim Ducks dokázali vyrovnat a nakonec zápas rozhodli v prodloužení, kde získali i bod navíc.

V brance Anaheim Ducks se blýskl Lukáš Dostál, který zneškodnil 26 střel soupeře a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. Na druhé straně stál Karel Vejmelka, který se musel spokojit s rolí náhradníka na střídačce Utah Grizzlies.

Celkový výsledek zápasu zněl Anaheim Ducks – Utah Grizzlies 5:4 v prodloužení. Branky padaly po obou stranách a diváci viděli napínavé utkání s mnoha emocemi.

Tato potyčka mezi hráči je jen jedním z mnoha příkladů tvrdého hokeje v NHL, kde hráči bojují o každý bod a snaží se prosadit na ledě za každou cenu.