Hráč utrpěl zranění a bude mimo hru i na Mistrovství světa.

Hráč utrpěl zranění a bude mimo hru i na Mistrovství světa.

Český hokejista Filip Chytil se vrací k tréninku s týmem New York Rangers po zranění, které utrpěl na začátku listopadu. Bohužel, jeho návrat na led nebyl úspěšný a musel být odvezen z ledu s pomocí spoluhráčů. Kvůli tomuto zranění nebude moci startovat ani na domácím květnovém mistrovství světa.

Oficiální prohlášení Rangers uvádí, že nejvyšší prioritou je Filipovo zdraví a organizace ho bude plně podporovat v jeho zotavování. Plánuje se, že se pokusí vrátit na led v sezóně 2024/25. Přesné detaily jeho zranění nebyly zveřejněny, pouze se ví, že se jedná o problémy v horní části těla.

Filip Chytil se na sociální síti Instagram vyjádřil ke svému zranění. Uvedl, že poslední tři měsíce byly nejtěžšími obdobím jeho života a nebylo to snadné pro něj ani pro jeho rodinu. Nicméně, vzkázal, že se vrátí silnější než kdy dřív.

Zranění utrpěl během zápasu proti Carolině, když se dostal do srážky se soupeřem. I když není přesně známo, jaké zdravotní problémy ho postihly, je pravděpodobné, že utrpěl další otřes mozku, i když jeho hlava nebyla při kontaktu zasažena.

Po několika týdnech rehabilitace se Filip vrátil k individuálnímu tréninku a koncem prosince odcestoval do Česka. Tento týden se vrátil do New Yorku, ale nebyl schopen se zapojit do přípravy s týmem.

Podle zahraničních médií utrpěl Filip Chytil čtvrtý otřes mozku během své šestileté kariéry v NHL. Různé zdravotní problémy ho již desetkrát přerušily.

Filip Chytil byl draftován Rangers v roce 2017 v prvním kole. V NHL odehrál 337 zápasů, ve kterých vstřelil 64 gólů a zaznamenal 80 asistencí. V březnu loňského roku podepsal s Rangers čtyřletou smlouvu na 17,75 milionu dolarů. V této sezóně nasbíral za deset startů šest asistencí.