Hráč v kempu, který vzbuzuje největší zájem, se těší na šanci v NHL jako „český Hulk“ a má potenciál pro hlavní tým.

Hráč v kempu, který vzbuzuje největší zájem, se těší na šanci v NHL jako „český Hulk“ a má potenciál pro hlavní tým.

Český hokejista Lukáš Smejkal se po dlouhé cestě a tvrdé práci konečně prosadil mezi profesionály. Po úspěšné sezoně ve švédské lize se rozhodl vyzkoušet své síly v NHL. Smlouvu podepsal s týmem Ottawa Senators, který mu dává šanci prokázat svůj talent a případně se dostat do základní sestavy.

Smejkal je považován za jednoho z nejzajímavějších hráčů v tréninkovém kempu Senators. Pokud bude produktivní a bude podávat vyrovnané výkony, může se dostat do zahajovací sestavy. Trenér týmu ho chválí a říká, že mu dá fér šanci.

Hokejový novinář Ian Mendes ho přirovnává k Arťomu Zubovi, který před lety přišel do Ottawy jako nedraftovaný hráč a stal se důležitou součástí týmu. Mendes si myslí, že Smejkal může bojovat o místo ve spodních dvou formacích a mohl by předčit některé současné hráče týmu.

Smejkal má výhodu ve své síle a velikosti. Je vysoký 192 centimetrů a je považován za českého Hulka. I přes svou velikost je rychlý a umí si dobře pokrýt puk. Je také schopný hrát kolem brány a u mantinelu.

Na posledním mistrovství světa se Smejkal příliš nevytáhl, ale to bylo způsobeno zraněním čelisti, které utrpěl při tréninku. Přesto hrál celý turnaj se zlomenou čelistí a musel nosit ochrannou masku.

Smejkal má před sebou velkou výzvu v NHL, ale s tvrdou prací a odhodláním by se mohl stát důležitým hráčem týmu Ottawa Senators.