Hudáček přestoupil na Kladno po dvou dnech, Jágr se rozhodl ukončit spolupráci po kritice.

Hudáček přestoupil na Kladno po dvou dnech, Jágr se rozhodl ukončit spolupráci po kritice.

Hokejový klub Kladno oznámil, že se rozhodl ukončit spolupráci s brankářem Petrem Hudáčkem. Toto rozhodnutí bylo učiněno po zvážení všech aspektů souvisejících s jeho angažováním. Vedení klubu dospělo k závěru, že pokračování spolupráce není v zájmu klubu ani hráče.

Tato zpráva vyvolala rozporuplné reakce mezi fanoušky. Část fanoušků se obrátila proti klubu a oznámila, že hodlají bojkotovat zápasy Rytířů. Fanklub Haldaři ve svém prohlášení uvedl, že se vymezuje proti podepsání hráče Hudáčka a tím i přijetí hodnot, které tento hráč reprezentuje. Pro ně je důležitá čest, názorová konzistentnost a smysl pro spravedlnost více než pár bodů v tabulce a momentální osobní prospěch.

Petr Hudáček je pětatřicetiletý slovenský brankář, který byl dosud bez angažmá. Minulou sezónu strávil v Barysu Astana. Kladno si ho vybralo kvůli zranění Adama Brzgala. Tým Kladna měl být pro Hudáčka třetím působištěm v extralize. V minulosti chytal za Pardubice a pražskou Spartu. Celkem má na kontě 58 startů v extralize. Kromě toho hrál také v KHL za kluby jako Novosibirsk, Čerepovec, Spartak Moskva a Dinamo Riga. Hrál i ve Švédsku za týmy Södertälje, Frölundu a Örebro.

Vedení klubu, včetně Jaromíra Jágra, bylo informováno o stanovisku fanoušků. Klub se také vyjádřil k této situaci a názory se zásadně liší. Fanoušci však kritizují mediální prezentaci klubu a označují ji za ubohou a zmatenou. Tato situace je jen odrazem celkového zmaru, který je důvodem nechtěného bojkotu ze strany fanoušků.

Kladno se nyní připravuje na nejdůležitější část sezony a doufá, že do ní půjde s fanoušky, partnery a všemi podporovateli klubu jako jeden tým.