Immobile zhatil naděje Celticu na postup, Šachtar zkomplikoval situaci v skupině s Barcelonou.

Immobile zhatil naděje Celticu na postup, Šachtar zkomplikoval situaci v skupině s Barcelonou.

Lazio přehrálo Celtic a získalo tři body

Ve 5. kole skupinové fáze Ligy mistrů se utkaly týmy Lazio Řím a Celtic Glasgow. Od začátku mělo Lazio převahu, ale mělo problémy s koncovkou. Po hodině hry přišel na hřiště kapitán Immobile, který se dvakrát prosadil a zajistil tak vítězství svému týmu. Nejprve skóroval pohotovou dorážkou a poté střelou po individuální akci. Celtic získal pouze jeden bod a momentálně se nachází na posledním čtvrtém místě tabulky.

Další zápas se odehrál v Hamburku, kde se střetly týmy Šachtar Doněck a Antverpy. Šachtar rozhodl utkání ve 12. minutě, když obránce Matvijenko skóroval hlavou po centru Zubkova. Antverpy nedokázaly odpovědět a jako nováček Ligy mistrů prohrály i potřetí. Šachtar se bodově dotáhl na Barcelonu a Porto, jejichž souboj je na programu od 21 hodin.

V tabulce skupiny E vede Lazio Řím se 10 body ze 4 zápasů. Na druhém místě se nachází Atlético Madrid se 8 body. Feyenoord Rotterdam je třetí s 6 body a Celtic Glasgow je poslední s pouhým jedním bodem.

Ve skupině H zatím vede FC Porto se 9 body ze 4 zápasů. Na druhém místě je FC Barcelona také se 9 body. Šachtar Doněck se dostal na třetí místo se stejným počtem bodů. Antverpy jsou poslední bez bodu.

V dalších skupinách se utkají týmy AC Milán a Borussia Dortmund, Paris St. Germain a Newcastle, Manchester City a Lipsko, a Young Boys Bern a Crvena zvezda Bělehrad. Tyto zápasy jsou na programu od 21 hodin.