Impozantní choreo Slávistů v Římě zesměšnilo Julia Caesara.

Impozantní choreo Slávistů v Římě zesměšnilo Julia Caesara.

Choreografie zobrazující římského vládce Julia Caesara s nápisem „Ave Slavia“ se nakonec ve čtvrtek večer v hostujícím sektoru neobjeví. Fanoušci Slavie se dlouho připravovali na tuto choreografii, která měla být součástí zápasu Evropské ligy.

Přípravy na choreografii začaly hned po losu základních skupin Evropské ligy. Fanoušci museli vyjednávat ohledně rozměrů sektorů vyhrazených pro fanoušky Slavie a také sehnat speciální materiál potřebný pro výrobu choreografie. Celý proces trval několik týdnů.

První problém nastal, když italská policie odmítla vpustit plachtu s choreografií do ochozů v jednom kuse. Fanoušci však rychle reagovali a dílo rozdělili na dvě části. Nakonec bylo vše schváleno, ale pár dní před zápasem přišel šokující zákaz.

Podle majitele stadionu je problém s motivem choreografie Ave Slavia. Místní úředníci tvrdí, že zesměšňuje Julia Caesara a proto nepovolí jeho vpuštění na stadion. Následně se situace změnila a problém má nespecifikovaná osoba z vedení policie, která choreografii zatrhuje. Tvrdí, že by to mohlo pobouřit fanoušky AS Řím a proto nepovolí její vpuštění na stadion.

Fanoušci Slavie jsou zklamaní zejména tím, že se ultras paradoxně postavili za povolení choreografie. Nechtějí se vzdát a vyzývají fanoušky, kteří se vejdou do hostujícího sektoru, aby protestovali.

Prosíme všechny fanoušky Slavie, aby do sektoru hostí nevstupovali před vpuštěním choreografie. Naše síla je pouze v jednotě, když budeme stát všichni za společnými cíli Tribuny Sever. Účelem naší choreografie není nikoho zesměšňovat. Pojďme společně porazit nesmyslnost tohoto nařízení, stojí v prohlášení.