„Incident po porážce v Tokiu: Nosková čelí ostré kritice a nenávisti.“

„Incident po porážce v Tokiu: Nosková čelí ostré kritice a nenávisti.“

Vsetínská rodačka, tenistka Anastasie Pavljučenkovová, nedávno absolvovala tvrdý zápas s ruskou soupeřkou. Ve druhém setu se jí podařilo srovnat skóre, ale ve třetím setu utrpěla porážku. To však nebylo jediné nepříjemné překvapení, které ji potkalo. Po zápase se na svém telefonu a na Instagramu setkala s lavinou nenávistných zpráv od anonymního uživatele, který se nazýval „Tennis goat“ (tenisová koza).

Tento anonymní uživatel neunesl porážku české hráčky a vyslovil nad ní nechutné nadávky a přání smrti. Pavljučenkovová však celou situaci vzala s humorem a zveřejnila screenshot svého telefonu s komentářem „kámoš“. Tento příspěvek však zaujal některé známé tenisové účty, které se postavily na obranu hráčky, jež momentálně zaujímá 44. místo ve světovém žebříčku.

Takovéto obtěžování sportovců je velmi smutné a je šokující, že se stále častěji vyskytuje. A to ještě umocňuje fakt, že Pavljučenkovová je teprve 18 let. Tato česká tenisová naděje prožívá velmi solidní období. V letošní sezóně se poprvé účastní kompletního turné mezi dospělými hráči a momentálně bojuje o první čtyřicítku světového žebříčku. I přes vyřazení v osmifinále turnaje v Tokiu by se měla posunout na 42. místo.

Je důležité si uvědomit, že sportovci jsou také jen lidé a nemají zájem o nenávistné zprávy a nadávky. Takovéto chování je nepřijatelné a mělo by být odsouzeno. Doufejme, že se situace zlepší a sportovci budou moci soustředit na svou hru bez obav z obtěžování.