Incident v Londýně, kde fanoušek Chelsea napadl bývalého gólmana Sparty, je nyní předmětem vyšetřování policie.

Incident v Londýně, kde fanoušek Chelsea napadl bývalého gólmana Sparty, je nyní předmětem vyšetřování policie.

Fanoušek Chelsea se stal nedávně předmětem kontroverze, když pronikl na trávník zpoza branky slovenského brankáře Martina Dúbravky. Incident se stal krátce poté, co Chelsea vyrovnala na 1:1 v nastaveném čase. Fanoušek se vyhnul pořadateli a narazil hrudí do Dúbravky, než se vrátil na tribunu. Překvapivě nebyl zatčen. Londýnský tým nakonec dokázal obrat a postoupil do semifinále prostřednictvím penaltového rozstřelu.

Trenér Chelsea, Mauricio Pochettino, vyjádřil své zklamání nad tímto incidentem. Upozornil na nebezpečí, které takové situace představují pro hráče. Pochettino také uvedl, že nesouhlasí s tím, aby se něco podobného dělo na Stamford Bridge nebo na jiných stadionech v Evropě či ve světě.

Martin Dúbravka, čtyřiatřicetiletý slovenský brankář, se dostal do branky poté, co se první brankář Newcastle Nick Pope zranil na začátku prosince. Bývalý brankář Liberce a pražské Sparty odchytal posledních pět utkání za Newcastle United.

Tento incident znovu upozorňuje na důležitost bezpečnosti hráčů a fanoušků na fotbalových zápasech. Je důležité, aby byla přijata opatření, která minimalizují riziko podobných situací. Fanoušci by měli být vedeni k respektování pravidel a bezpečnostních opatření, aby se takové incidenty nestávaly.