Informativní styl: Česká hvězda prožívá radost z různorodosti a na mistrovství světa se cítí nepříjemně, když mu běhá mráz po zádech.

Informativní styl: Česká hvězda prožívá radost z různorodosti a na mistrovství světa se cítí nepříjemně, když mu běhá mráz po zádech.

Lucie Zemanová, česká cyklokrosařka, si na Mistrovství světa v cyklokrosu v Táboře vylepšila svůj výsledek o jeden stupínek oproti minulému roku. Získala stříbrnou medaili, když se umístila na druhém místě za britskou závodnicí Zoe Bäckstedtovou. Zemanová označila tento závod za jedno z nejhezčích zážitků v životě a velmi si ho užila před bouřlivým domácím publikem.

Zemanová popisuje, že cyklokros je kombinací jízdy na kole a běhu, což jsou dvě činnosti, které má nejraději. Baví ji pestrost závodů, různé tratě a podmínky na nich. Přiznává, že terén v Táboře byl hodně bahnitý a náročný, ale to ji neodradilo. Cyklokros se totiž jezdí za každého počasí a někdy je to hodně za hranicí komfortu.

Navzdory svému nízkému věku je Zemanová již trojnásobnou českou šampionkou mezi dospělými ženami a prosazuje se i ve Světovém poháru. V aktuální sezoně se umístila na čtvrtém místě mezi ženami. Přestože má v plánu odjet více závodů na silnici, cyklokros bude mít nadále její prioritu.

Zemanová patří k novým hvězdám české cyklistiky a byla také přítomna při loučení s legendou Zdeňkem Štybarem. Štybar, trojnásobný mistr světa v cyklokrosu a vítěz etap na Vueltě i Tour de France, ukončil svou bohatou kariéru před domácím publikem.

Zemanová si velmi vážila možnosti stát vedle Štybara v Táboře. Štybar se s nimi projel trať, diskutoval s nimi a motivoval je. Když pak sám dojel do cíle, bylo to pro Zemanovou velmi dojemné.

Před Zemanovou ještě zbývají dva závody v Belgii a poté si bude užívat zaslouženého volna. Přiznává, že poslední dny byly hektické a vyčerpávající, ale má radost z výsledků a děkuje všem, kteří ji podporovali a gratulovali. Také děkuje rodičům a týmu, díky nimž se mohla plně věnovat tréninku a závodění.