Italové ostřelují lyžařku po dalším drsném pádu v olympijském závodě

Italové ostřelují lyžařku po dalším drsném pádu v olympijském závodě

Americká hvězda Mikaela Shiffrinová utrpěla pád při sjezdu na terénní nerovnosti a narazila do ochranné sítě. Na stejném místě se také zřítila olympijská vítězka Corinne Suterová ze Švýcarska. Obě závodnice byly převezeny do nemocnice. U Suterové bylo zjištěno, že má přetržený přední zkřížený vaz v levém koleni a poraněný meniskus, což znamená konec sezony pro ni.

Dvojnásobná olympijská šampionka Michelle Gisinová skončila závod s pohmožděnou stehenní kostí. Celkem 12 lyžařek nedokončilo sjezd a záchranáři byli neustále v pohotovosti.

Podle trenéra švýcarských lyžařek Beata Tschuora byly závodnice nuceny rychle reagovat po dlouhém skoku a připravit se na zatáčku ještě ve vzduchu. Trať byla extrémně náročná.

I druhá švýcarská závodnice Lara Gutová-Behramiová si stěžovala na obtížnost trati. Podle ní byla trať v těchto podmínkách hodně rychlá a obtížná.

Fanoušci Mikaelly Shiffrinové na sociálních sítích kritizovali extrémně náročnou trať ženského sjezdu. Někteří z nich dokonce navrhovali, že by měli rovnou postavit nemocnici na místě skoku.

Záchranáři měli také co dělat v neděli. Kanadská závodnice Valérie Grenierová utrpěla tvrdý pád při super-G a musela být svezena ze svahu na saních.

Pořadatelé mají nyní dva roky před startem olympijských her dost času přemýšlet o bezpečnosti a náročnosti tratí.

Ženský Světový pohár ve sjezdovém lyžování bude pokračovat v úterý obřím slalomem v Kronplatzu. Ve čtvrtek se již bude konat první trénink sjezdu před dalším víkendem rychlostních disciplín v Garmisch-Partenkirchenu.