Izraelská daviscupová jednička zveřejnila roztomilé video s Macháčem: „Češi excelují.“

Izraelská daviscupová jednička zveřejnila roztomilé video s Macháčem: „Češi excelují.“

Dva jedenáctiletí kluci v kšiltovkách se navzájem zdraví. Tento roztomilý moment byl zachycen na videu, které se rychle rozšířilo po celém světě. Chlapec v červené čepici se jmenuje Tomáš Macháč a hebrejsky odpovídá chlapci v bílé čepici s raketami na zádech, který se jmenuje Jiří Oliel. Oba kluci jsou tenisoví hráči a jejich setkání na kurtu je plánováno po 13 letech od tohoto roztomilého okamžiku.

Tomáš Macháč je v současné době raketově stoupající hvězdou tenisového světa, zatímco Jiří Oliel se stále snaží prosadit do světové špičky. Oba hráči se však těší na své vzájemné utkání v kvalifikačním kole Davis Cupu, kde budou bojovat o týmový postup.

Oba hráči jsou dlouholetými přáteli a znají se již od dětství. Oliel chválí Macháče jako dobrého kluka a říká, že spolu rádi tráví čas a povídají si. Oba hráči mají velký potenciál a jsou považováni za nadějné talenty do budoucna.

Kvalifikační kolo Davis Cupu se bude konat ve Vendryni a Oliel bude hrát za izraelský tým. Oba hráči se těší na tento zápas, i když Oliel se cítí jako outsider. Nehrající kapitán izraelského týmu Jonathan Erlich vyzdvihl skvělé výkony obou hráčů a jejich potenciál pro budoucnost.

Tenisová akce v České republice je organizována velmi dobře a bezpečnostní opatření jsou zvýšena kvůli nedávnému konfliktu mezi Izraelem a palestinskými hnutími. Oba hráči se zlepšují každým tréninkem a těší se na nadcházející zápas.

Kvalifikační duel se bude konat od soboty do neděle a podle pořadatelů je již vyprodán. Na tribuny by mělo přijít 1200 diváků, což je skvělá podpora pro oba hráče.