Jágr byl potrestán za útok na rozhodčího, Kladno bude muset zaplatit. České Budějovice také dostaly pokutu.

Jágr byl potrestán za útok na rozhodčího, Kladno bude muset zaplatit. České Budějovice také dostaly pokutu.

České Budějovice byly potrestány pokutou ve výši 90 tisíc korun za porušení povinností pořádajícího klubu v zápase proti Liberci. Konkrétně za to, že nedokázaly zabránit kontaktu diváka s rozhodčími po utkání. Tuto informaci dnes zveřejnila Asociace profesionálních klubů ledního hokeje na svém webu.

Ve 26. minutě zápasu chyběl na ledě legendární útočník Jágr, který byl v zápisu o utkání veden jako funkcionář. Poté, co byl vyloučen útočník Tralmaks za nedovolené bránění, Jágr reagoval na facebookovém profilu slovy: „Vyloučení Edy, to si dělá rozhodčí pr..l.“

Jeho tým inkasoval gól v oslabení, kterým Mladá Boleslav snížila na 2:3, ale Kladno si nakonec odvezlo první tříbodovou výhru v sezoně po výsledku 4:3.

Závěr zápasu v Českých Budějovicích před týdnem vyvolal velké emoce. V prodloužení upadl domácí bek Doudera po kontaktu s Filippim, který rozhodčí jako faul neposoudili. Liberecký útočník Doudera obral o puk a akce skončila vítězným gólem hostů na 4:3, který právě Filippi vstřelil.

I když Doudera dostal dodatečný trest a přijde o 10 procent ze základního platu za přihraný pád, mnozí příznivci Motoru měli na situaci odlišný pohled. Podle nich měl být Filippi vyloučen. Proto zasypali led odpadky a rozhodčí i hostující hráče polili pivem. Do výše pokuty se promítlo, že klub nezabránil tomu, aby se jeden z diváků dostal až do bezprostřední blízkosti rozhodčích.

„Fanoušci Českých Budějovic se cítili poškození, zasypali led, lili pivo na hráče soupeře i na rozhodčí. Někdy se takové věci bohužel stávají. Ale největší přešlap byl v tom, že přes domácí střídačku přelezl jeden fanoušek Budějovic a přišel až k dvůrkařům, kde se dostal do blízkosti rozhodčích a strkal do nich. Došlo tedy dokonce na fyzický kontakt. To je pro nás naprosto nepřípustné, tím spíš v takhle vypjaté situaci,“ řekl ČTK předseda disciplinární komise extraligy Viktor Ujčík.

Situaci měl možnost posoudit z videozáznamu. „Na nám je všechno zcela jasně viditelné a patrné. Největší flastr je právě za ten kontakt s rozhodčími a za to, že tomu nikdo nezabránil. Přelézat tam více lidí najednou, tak to chápu a nějak i respektuji. Ale ten divák byl sám a pořadatel na něj kouká bez jakéhokoliv zásahu. Je jen na klubu, na kom bude peníze vymáhat dál, zda na konkré