Jágr je zahrnut do sestavy pro Světový pohár, ale v zámoří se nevěří Česku.

Jágr je zahrnut do sestavy pro Světový pohár, ale v zámoří se nevěří Česku.

Světový pohár v ledním hokeji je jednou z nejprestižnějších soutěží v tomto sportu. Posledním ročníkem byl ten z roku 2016, který se konal v Severní Americe. Od té doby se plány na další ročníky z různých důvodů zhatily, ale nyní se hovoří o možném termínu v únoru 2025.

Nicméně, před samotnou realizací turnaje stojí několik překážek. Jednou z nich je nejistota ohledně účasti ruských hokejistů, kvůli válce na Ukrajině, kterou jejich země vede. Navzdory těmto komplikacím se již začínají objevovat předpovědi ohledně soupisek jednotlivých týmů.

Jedno z největších překvapení by mohlo představovat zařazení Jaromíra Jágra do české reprezentace. Jágr, který v únoru 2025 oslaví 53. narozeniny, ukončil reprezentační kariéru po mistrovství světa v roce 2015. Přestože ho časopis The Hockey News nevybral mezi dvanáct hráčů do základní sestavy, vidí ho jako alternativní volbu nebo náhradníka.

Dalšími možnými náhradníky do českého týmu jsou David Krejčí, který ukončil kariéru v NHL, ale zvažuje účast na nadcházejícím mistrovství světa, a Jakub Voráček, kterého trápí zdravotní problémy po otřesech mozku. Nicméně, kanadský magazín si myslí, že je nepravděpodobné, že budou dostatečně zdraví nebo dostatečně mladí na to, aby na turnaji v roce 2025 předvedli výrazné výkony.

Český tým čelí několika výzvám, zejména v obraně a na brankářském postu, kde chybí zkušený hráč jako Tomáš Vokoun. Útok také nedosahuje kvalit kanadského nebo amerického týmu. Časopis The Hockey News uvádí, že Česko má pár superhvězd, na které se může spoléhat, jako je David Pastrňák, ale na ostatních pozicích v útoku není dostatečná konkurence.

Na posledním Světovém poháru skončil český tým na šestém místě z osmi účastníků. Kanadský magazín nepředpokládá, že by se v roce 2025 umístili lépe. I když se občas objevují překvapení, není fér označit Česko za tým, který má dobrou výchozí pozici k tomu, aby překonal očekávání.