Jak jsem překonala překážky a nyní ohrožuji Muchovou: Mé zkušenosti s tělesnou hmotností a rasou mi vzaly sen

Jak jsem překonala překážky a nyní ohrožuji Muchovou: Mé zkušenosti s tělesnou hmotností a rasou mi vzaly sen

Taylor Townsendová je americká tenistka, která se letos dostala do 3. kola US Open, což je její nejlepší výsledek od roku 2019. Její kariéra byla plná překážek, ale nikdy nevzdala. Townsendová se musela vyrovnávat s kritikou týkající se její váhy a s tlakem ostatních lidí. Ale díky mateřství získala novou perspektivu a znovu se zamilovala do tenisu. Věří si a cítí, že je top hráčkou.

Její tenis je lícový a proti Brazilce získala 27 bodů po přechodu na síť. Nyní se chystá překvapit další favorizovanou tenistku, Karolínu Muchovou. Bude to obtížný zápas, ale Townsendová je odhodlaná bojovat.

Během své kariéry se Townsendové postavilo do cesty mnoho překážek. Před jedenácti lety jí Americká tenisová asociace (USTA) odmítla zaplatit náklady na juniorský grandslam a odmítla jí udělit divokou kartu do dospělého US Open. Toto rozhodnutí ji šokovalo, protože v tu dobu byla nejlepší juniorkou světa. Nakonec si ale juniorské US Open zahrála, náklady uhradila její matka a USTA se omluvila.

Townsendová ukončila veškerou spolupráci s trenérským týmem USTA a začala bojovat na vlastní pěst. Její kariéra z juniorek nebyla tak úspěšná, jak se očekávalo, ale získala jeden titul WTA a dosáhla nejvyššího umístění na 61. místě žebříčku.

V březnu loňského roku porodila syna a loni zažila sympatický návrat na US Open ve čtyřhře. Došla až do finále, kde sice prohrála, ale byla šťastná, že se jí podařilo dostat se na takovou úroveň.

Townsendová se musela vyrovnávat s kritikou své postavy po celou kariéru, ale nikdy to nevnímala jako útoky na své city. Vždy se snažila tvrdě pracovat na sobě. Jejím největším vzorem je Martina Navrátilová, která ji v minulosti podpořila a kritizovala USTA za jejich přístup.

Taylor Townsendová je příkladem toho, že s odhodláním a tvrdou prací je možné překonat překážky a dosáhnout úspěchu. Její příběh je inspirativní a ukazuje, že se nevzdávat je klíčem k dosažení svých snů.