Jak Pickfordův tahák na skok doleva pomohl ukončit prokletí – nový hit sociálních sítí.

Jak Pickfordův tahák na skok doleva pomohl ukončit prokletí – nový hit sociálních sítí.

Gólman Evertonu zůstal věrný svému zvyku, na lahvi s pitím měl podrobně rozepsáno, kam střelci soupeře penalty nejčastěji kopou. A v případě obránce Manchesteru City ho tahák nezklamal.

Euforické snímky radujících se Angličanů zůstaly trochu v pozadí. Na sociálních sítích je teď šlágrem především plastová lahev na vodu jejich brankáře. Vůbec ne ledajaká.

Podle agentury SID se na ní pod heslem Penaltoví střelci Švýcarska skrývalo hned 18 záznamů o exekutorech soupeře.

Jeden z nich se ukázal jako klíčový. „Akanji, skoč doleva dolů.“ Švýcar si vzal velmi krátký rozběh a jeho slabou a neumístěnou střelu Pickford skokem doleva opravdu vyrazil.

Třicetiletý gólman je svou nápovědou pověstný. Není žádným velkým specialistou, před dnešním večerem lapil jen osm penalt z 62, kterým kdy čelil. Jeho velká chvíle ovšem právě v Düsseldorfu přišla, pomohl ukončit dlouholeté národní trauma.

Na domácím šampionátu v roce 1996 dokázala Anglie vyřadit na penalty Španělsko, jenže pak si na ME připsala černou sérii čtyř prohraných rozstřelů v řadě.

V celkem desátém penaltovém rozstřelu na velkých turnajích se Anglie prosadila teprve potřetí – i díky taháku.

„Pět z pěti a záchrana od Pickse! Věříme tomu, kdo je na hřišti. Rozdíl proti minulým letům je v tom, že jsme v rozstřelu prokázali mnohem více zkušeností,“ řekl kapitán Harry Kane BBC One. On sám nekopal, už byl vystřídaný.

V pětici úspěšných střelců nechyběl Jude Bellingham. „Penalty trénuju jako všichni ostatní kluci a mám svůj postup. Spoléhám se na to, co jsem natrénoval. Někdy můžete zrychlit a minout. Je lepší věřit svým zvyklostem,“ uvedla hvězda Realu Madrid.

Ve středu budou hrát Angličané v Dortmundu s Nizozemskem o postup do finále.

Gólman Evertonu Jordan Pickford se nedávno stal hrdinou fotbalového zápasu mezi Anglií a Švýcarskem díky svému speciálnímu triku. Na lahvi s pitím měl totiž podrobně napsáno, kam střelci soupeře penalty nejčastěji míří. A tento tahák mu skutečně pomohl vyhrát zápas a ukončit tak prokletí, které na anglický tým doléhalo.

Na sociálních sítích se nyní šíří euforické snímky radujících se fanoušků, kteří drží plastovou lahev na vodu, která se stala symbolem Pickfordova úspěchu. Podle agentury SID se na této lahvi nacházelo hned 18 záznamů o exekutorech soupeřů, a jeden z nich – „Akanji, skoč doleva dolů“ – se ukázal jako klíčový. Pickford skutečně skočil doleva a úspěšně vyrazil střelu Švýcara.

Třicetiletý gólman není známý jako velký specialista na penalty, ale tentokrát se mu jeho nápověda vyplatila. Dříve lapil pouze osm penalt z 62, kterým čelil, ale tentokrát pomohl ukončit dlouholeté národní trauma Anglie.

Anglický tým si také připsal výhru v desátém penaltovém rozstřelu na velkých turnajích, což bylo dosaženo i díky Pickfordově taháku. Kapitán Harry Kane zdůraznil, že jejich zkušenosti s penaltami byly tentokrát rozhodující a tým doufá, že je to přivede až do finále.

Jude Bellingham, který se také podílel na úspěchu týmu, uvedl, že trénuje penalty stejně jako všichni ostatní a spoléhá se na své postupy. Angličané se nyní připravují na další zápas s Nizozemskem o postup do finále.