Jak se připravit na pohovor?

Jak se připravit na pohovor?

Připravujete se na pohovor a nevíte, jak na to? Nebojte se, není to tak složité, jak by se mohlo zdát. Následující tipy vám pomohou připravit se na pohovor a zvýšit své šance na úspěch.

1. Zjistěte si více o společnosti

Je důležité, abyste měli představu o tom, co společnost dělá, jaké jsou její cíle a hodnoty. Prozkoumejte webové stránky společnosti, sledujte její aktivity na sociálních sítích a zjistěte si, co se o ní píše v médiích. Toto vám pomůže lépe pochopit, co od vás společnost očekává a jakým směrem by se měl váš rozhovor ubírat.

2. Připravte si odpovědi na často kladené otázky

Existuje několik otázek, které se často objevují na pohovoru. Například: „Proč byste chtěli pracovat pro naši společnost?“ nebo „Jaké jsou vaše silné stránky a slabiny?“. Přemýšlejte nad těmito otázkami a připravte si na ně odpovědi. Nezapomeňte, že odpovědi by měly být upřímné a přizpůsobené konkrétní společnosti.

3. Přemýšlejte o svých úspěších

Přemýšlejte o svých úspěších v minulosti a jak by mohly být relevantní pro pozici, na kterou se ucházíte. Může to být například projekt, který jste úspěšně dokončili, nebo situace, kdy jste prokázali své schopnosti v řešení problémů.

4. Vyberte si vhodné oblečení

Je důležité, abyste měli na pohovoru vhodné oblečení. Zvolte si něco, co vám dává sebevědomí a zároveň odpovídá kultuře společnosti. Pokud nejste jisti, jaké oblečení je vhodné, můžete se zeptat personalisty.

5. Připravte si otázky na závěr

Na konci pohovoru vám pravděpodobně bude položena otázka, zda máte nějaké dotazy. Připravte si několik otázek, které ukazují váš zájem o společnost a pozici. Například můžete se zeptat na pracovní podmínky, možnosti rozvoje nebo na to, jaký je typický pracovní den.

6. Buďte připraveni na stres

Pohovor může být stresující situace. Pokuste se uklidnit a připravit se na to, že vám mohou být položeny otázky, na které nebudete mít připravenou odpověď. Pokud se vám nedaří uklidnit se, zkuste hluboké nádechy nebo jiné relaxační techniky.

7. Přijďte včas

Je důležité, abyste dorazili na pohovor včas. Pokud nevíte, kde se nachází místo pohovoru, zkuste si ho předem najít a zjistit, jak dlouho trvá cesta. Pokud máte obavy z toho, že se zpozdíte