Jak se připravit na pohovor: 10 tipů, které vám pomohou získat práci

Jak se připravit na pohovor: 10 tipů, které vám pomohou získat práci

Připravit se na pohovor může být stresující, ale s těmito deseti tipy se budete cítit sebejistěji a připraveni na jakýkoliv pohovor.

1. Zjistěte více o společnosti a pozici, na kterou se chystáte. Přečtěte si webové stránky společnosti, zjistěte, co dělají a jaké jsou jejich hodnoty. Pokud je to možné, zjistěte více o pozici, na kterou se chystáte a co od vás bude očekáváno.

2. Připravte si odpovědi na běžné otázky. Přemýšlejte o otázkách, které by vám mohli položit a připravte si na ně odpovědi. Například: Proč chcete pracovat pro tuto společnost? Jaké jsou vaše silné stránky? Jaké jsou vaše slabé stránky?

3. Vytvořte si seznam otázek, které byste rádi položili. Přemýšlejte o otázkách, které byste rádi položili zaměstnavateli a připravte si je předem.

4. Vyzkoušejte si svůj outfit předem. Vyberte si vhodné oblečení, které odpovídá dress codu společnosti a vyzkoušejte si ho předem, abyste se cítili pohodlně.

5. Připravte si své životopis a motivační dopis. Zkontrolujte, zda jsou aktualizované a připravené k odeslání.

6. Přemýšlejte o svých úspěších a zkušenostech. Připravte si konkrétní příklady svých úspěchů a zkušeností, které můžete představit zaměstnavateli.

7. Zkontrolujte si cestu na pohovor. Zjistěte, jak se dostanete na místo pohovoru a jak dlouho to bude trvat. Pokud je to možné, vyzkoušejte si trasu předem.

8. Přijďte na pohovor včas. Zkontrolujte si čas a místo pohovoru a přijďte na místo včas.

9. Udržujte pozitivní přístup. Být pozitivní a sebevědomý může pomoci vytvořit dobrý dojem na zaměstnavatele.

10. Buďte sami sebou. Nezapomeňte, že zaměstnavatelé hledají nejen zkušenosti a dovednosti, ale také osobnost a charakter. Buďte sami sebou a ukážte svou jedinečnost.