Jak se připravit na pohovor: 10 tipů pro úspěšnou prezentaci sebe sama

Jak se připravit na pohovor: 10 tipů pro úspěšnou prezentaci sebe sama

Před pohovorem se mnoho lidí cítí nervózně a nejistě. Nicméně, s přípravou a následujícími tipy můžete být připraveni na jakýkoliv pohovor a zvýšit své šance na úspěch.

1. Zjistěte více o společnosti a pozici, na kterou se ucházíte. Přečtěte si webové stránky společnosti, zjistěte, co dělají a jaké jsou jejich hodnoty. Zkuste zjistit více o pozici, na kterou se ucházíte, a co od vás bude požadováno.

2. Připravte si odpovědi na běžné otázky. Přemýšlejte o tom, co by vás mohli zeptat a připravte si odpovědi. Například: Proč chcete pracovat pro tuto společnost? Jaké jsou vaše silné stránky? Jaké jsou vaše slabiny?

3. Vytvořte si seznam otázek, které byste rádi položili. Pokud máte nějaké otázky ohledně společnosti nebo pozice, na kterou se ucházíte, neváhejte je položit.

4. Přemýšlejte o svých silných stránkách a připravte si příklady. Pokud máte nějaké silné stránky, jako jsou týmová spolupráce, komunikace nebo řešení problémů, připravte si příklady, které ukazují, jak jste tyto dovednosti v minulosti použili.

5. Přemýšlejte o svých slabých stránkách a jak s nimi pracujete. Pokud máte nějaké slabé stránky, jako je například obtížnost s organizací, přemýšlejte o tom, jak s nimi pracujete a jak se snažíte je zlepšit.

6. Připravte si svůj životopis a doporučení. Mějte svůj životopis a doporučení připravené a aktualizované. Pokud máte nějaké specifické projekty nebo úspěchy, které byste chtěli zdůraznit, přidejte je do svého životopisu.

7. Vyberte si vhodné oblečení. Vyberte si oblečení, které odpovídá kultuře společnosti a pozici, na kterou se ucházíte. Vhodné oblečení vám pomůže cítit se sebevědoměji.

8. Přijďte na pohovor včas. Přijďte na pohovor včas, abyste měli dostatek času na přípravu a aby jste se mohli uklidnit před začátkem pohovoru.

9. Buďte připraveni na stres. Připravte si nějaké techniky, které vám pomohou uklidnit se, pokud se budete cítit nervózně. Například hluboké dýchání nebo meditace.

10. Buďte sami sebou. Nezapomeňte, že pohovor je příležitostí ukázat své schopnosti a představit se jako skvělý kandidát. Buďte sami sebou a ukážte, co vás dělá jedinečným.

S těmito tipy byste měli být připraveni na jakýkoliv pohovor a zvýšit své šance na úsp