Jak se připravit na pohovor: 10 tipů pro úspěšný výsledek

Jak se připravit na pohovor: 10 tipů pro úspěšný výsledek

Před pohovorem se mnoho lidí cítí nervózně a nejistě. Přestože to může být přirozená reakce, existuje několik kroků, které můžete udělat, abyste se na pohovor připravili co nejlépe. Následujících 10 tipů vám pomůže dosáhnout úspěšného výsledku.

1. Zjistěte co nejvíce informací o společnosti a pozici, na kterou se ucházíte. Přečtěte si webové stránky společnosti, zjistěte, co dělají a jaké jsou jejich cíle. Pokud je to možné, můžete si také přečíst články o společnosti v novinách nebo na internetu.

2. Připravte si odpovědi na nejčastější otázky, které se během pohovoru mohou objevit. Například: Proč byste chtěli pracovat pro tuto společnost? Jaké jsou vaše silné stránky? Jaký je váš největší úspěch v práci?

3. Zkuste si představit, jaký bude průběh pohovoru. Pokud víte, kdo bude s vámi mluvit, zkuste si představit, jaký bude jejich styl a jaké otázky vám položí.

4. Připravte si otázky, které byste rádi položili během pohovoru. Tím ukážete, že máte zájem o pozici a společnost.

5. Vyberte si vhodné oblečení. Pokud nevíte, jaké oblečení je vhodné, zkuste se podívat na webové stránky společnosti a zjistit, jaký je tam dress code.

6. Zkuste si před pohovorem odpočinout a uklidnit se. Můžete si poslechnout hudbu, meditovat nebo se projít.

7. Přijďte na pohovor včas. Pokud nevíte, kde se nachází místo konání pohovoru, zkuste si ho najít den předem.

8. Během pohovoru se snažte být pozorní a aktivní. Poslouchejte pozorně otázky a odpovídejte na ně co nejvíce konkrétně.

9. Buďte přirození a upřímní. Pokud se snažíte hrát nějakou roli, může to být prozrazeno.

10. Po pohovoru se snažte poslat e-mail nebo zavolat a poděkovat za příležitost. Tím ukážete, že jste vděční za možnost a máte zájem o pozici.

Připravit se na pohovor může být stresující, ale pokud si připravíte odpovědi na otázky, přemýšlíte o tom, co byste rádi položili, a snažíte se být pozorní a upřímní, můžete dosáhnout úspěšného výsledku.