Jak se připravit na pohovor – tipy a triky

Jak se připravit na pohovor – tipy a triky

Připravit se na pohovor může být stresující a náročné, ale s několika tipy a triky se můžete cítit sebevědomě a připraveni na jakýkoliv pohovor. Následující tipy vám pomohou získat důvěru a zlepšit vaše šance na úspěšné získání pracovní pozice.

1. Zjistěte více o společnosti a pozici

Před pohovorem si zjistěte co nejvíce informací o společnosti a pozici, na kterou se ucházíte. Prostudujte si webové stránky společnosti, přečtěte si o ní články a zjistěte, co jsou její hlavní cíle a hodnoty. Také si přečtěte popis pracovní pozice a zjistěte, jaké jsou požadavky na kandidáty.

2. Připravte si odpovědi na běžné otázky

Během pohovoru se můžete setkat s běžnými otázkami, jako například „Proč byste chtěli pracovat pro naši společnost?“ nebo „Jaké jsou vaše silné stránky?“. Připravte si odpovědi na tyto otázky dopředu, abyste se mohli cítit připraveni a sebevědomí.

3. Přemýšlejte o svých úspěších

Přemýšlejte o svých úspěších a zkušenostech, které by mohly být relevantní pro pozici, na kterou se ucházíte. Připravte si několik příkladů, které můžete použít během pohovoru, abyste ukázali, jakým způsobem můžete přinést hodnotu společnosti.

4. Vyberte si vhodné oblečení

Vyberte si vhodné oblečení, které odpovídá kultuře společnosti a pozici, na kterou se ucházíte. Pokud nejste jisti, jaké oblečení je vhodné, můžete se zeptat personalisty nebo si prohlédnout fotografie zaměstnanců na webových stránkách společnosti.

5. Přijďte na pohovor včas

Přijďte na pohovor včas nebo s několika minutami náskoku. Pokud se zpozdíte, zavolejte personalistovi a dejte mu vědět, že se zpozdíte a proč.

6. Buďte přirození a autentičtí

Během pohovoru buďte přirození a autentičtí. Personalisté hledají kandidáty, kteří jsou sami sebou a mají pozitivní přístup. Buďte upřímní a otevření a ukážete tak svou osobnost a schopnosti.

7. Připravte si otázky na personalistu

Připravte si otázky na personalistu, abyste ukázali svůj zájem o společnost a pozici. Zeptejte se na kulturu společnosti, možnosti růstu a vývoje nebo na konkrétní projekty, na kterých byste mohli pracovat.

S těmito tipy a triky se můžete cítit připraveni a sebevědomí na jakýkoliv pohovor. Pamatujte si, že pohovor je příležitost ukázat své schop