Jak se připravit na pohovor: Tipy a triky pro úspěšné interview

Jak se připravit na pohovor: Tipy a triky pro úspěšné interview

Připravovat se na pohovor může být stresující a náročné, ale s několika jednoduchými tipy a triky se můžete připravit na úspěšné interview. Zde je několik užitečných rad, které vám pomohou získat práci, kterou chcete.

1. Zjistěte co nejvíce informací o společnosti a pozici

Před pohovorem si zjistěte co nejvíce informací o společnosti a pozici, na kterou se ucházíte. Prostudujte si webové stránky společnosti, zjistěte si, co dělají a jaké jsou jejich cíle. Pokud je to možné, zkuste mluvit s lidmi, kteří v této společnosti pracují, aby vám mohli poskytnout užitečné informace.

2. Připravte si odpovědi na běžné otázky

Před pohovorem si připravte odpovědi na běžné otázky, které se mohou objevit. Například: Proč byste chtěli pracovat pro tuto společnost? Jaké jsou vaše silné stránky a slabiny? Jaký je váš přístup k řešení problémů? Pokud si připravíte odpovědi předem, budete mít větší sebejistotu a snadněji se budete orientovat.

3. Připravte si otázky, které chcete položit

Před pohovorem si připravte otázky, které chcete položit. Tím ukážete, že máte zájem o pozici a společnost. Otázky by měly být konkrétní a zaměřené na to, co vás zajímá. Například: Jaký je pracovní týden? Jaké jsou možnosti kariérního růstu? Jaké jsou cíle společnosti?

4. Přemýšlejte o svém oblečení

Je důležité vybrat si vhodné oblečení na pohovor. Záleží na tom, jaká je kultura společnosti, ale obecně platí, že je lepší být příliš formální než příliš neformální. Pokud nevíte, co si obléknout, zkuste se podívat na webové stránky společnosti a zjistit, jaké jsou tam fotky zaměstnanců.

5. Buďte připraveni na technické problémy

V dnešní době jsou časté pohovory prostřednictvím videokonference. Pokud se takového pohovoru účastníte, ujistěte se, že máte stabilní internetové připojení a funkční kameru a mikrofon. Pokud je to možné, vyzkoušejte si připojení a techniku předem.

6. Přijďte včas

Je důležité přijít na pohovor včas. Pokud nevíte, kam jít, zkuste si cestu předem projet a zjistit, jak dlouho trvá. Pokud se jedná o videokonferenci, připojte se několik minut předem, abyste měli čas se připravit.

7. Buďte pozitivní a sebevědomí

Na pohovoru je důležité být pozitivní a sebevědomí. Snažte se ukázat své silné stránky a zároveň být upřímní