Jak se stát mistrem ve vědomostech o Kiviaho a jak se s tím vyrovnat v autobuse – zážitky hrdiny

Jak se stát mistrem ve vědomostech o Kiviaho a jak se s tím vyrovnat v autobuse – zážitky hrdiny

Patrik Bartošák, brankář hokejového týmu Hradec Králové, se v poslední době nedostal do branky a zdálo se, že je jednoznačnou jedničkou týmu. Nicméně, tým má fantastické oba brankáře,“ pochvaloval si asistent trenéra Peter Frühauf po vítězství v Třinci.

Brankář Kiviaho si zasloužil nulu po 29 zákrocích a prožívá opravdu úspěšný týden. V pondělí nastoupil v první lize za tým Kolína a vyhrál 5:0 proti Znojmu.

Ve středu poprvé v této sezóně zasáhl do extraligového zápasu, když střídal zraněného Bartošáka ve druhé třetině proti Litvínovu. Hradečtí s Kiviahem v brance srovnali stav z 0:2 na 2:2, ale nakonec prohráli v nájezdech.

V součtu s vystoupením v Třinci nedostal Kiviaho ve třech zápasech ani jeden gól. Udržel čisté konto po dobu 157 minut a 35 sekund a provedl 67 zákroků.

Přestože byl Kiviaho spokojený s výkonem, odmítá jakékoli hodnocení. „Je to v pohodě, je to v pořádku. Ale je příliš brzy na jakékoli hodnocení, můžeme si o tom promluvit až po sezóně,“ řekl po zápase v Třinci.

„Byl to dobrý zápas. Kluci v obraně mi hodně pomohli, zablokovali hodně střel. Měli jsme i štěstí, že jsme dali tolik gólů a žádný nedostali,“ pokračoval Kiviaho.

Prohrát doma 0:5 se Třincem se často nestává. Naposledy se tak stalo v listopadu 2019, kdy tým prohrál 1:6 s Karlovými Vary.

Kiviaho je podle statistik specialistou na soupeře, protože ve čtyřech posledních sezónách extraligy vyhrál mistrovský pohár. Proti Hradci nastoupil šestkrát a vyhrál pětkrát, jednou prohrál v prodloužení.

Kiviaho sice nezná příliš soupeře, protože moc hokej v televizi nesleduje, ale přesto se snaží podat co nejlepší výkon. „Chce ukázat světu, že je vynikající brankář, což my dobře víme. Ve středu naskočil do rozjetého zápasu a hned nám pomohl fantastickými zákroky. V Třinci nás v mnoha ohledech zachránil,“ komentoval asistent Frühauf.

Kiviaho se těší na další zápasy a doufá, že bude moci ukázat své schopnosti. Hradec Králové má úspěšný start do sezóny, bodoval ve všech šesti zápasech a drží se v první čtyřce extraligy.