James dosáhl dalšího historického milníku v NBA, když překonal hranici 40 000 bodů.

James dosáhl dalšího historického milníku v NBA, když překonal hranici 40 000 bodů.

Momentálně se Jamesův rekord zastavil na čísle 40.017. Radost z vítězství si ale domácí fanoušci vychutnat nemohli, utkání vyhráli Nuggets 124:114.

James vloni v únoru vystřídal v čele střeleckých statistik Kareema Abdula-Jabbara (38.387 bodů) a po zhruba roce už je před legendárním pivotem Lakers o více než 1600 bodů.

Metu 40 000 překonal na začátku druhé čtvrtiny a při následujícím oddechovém čase se dočkal od diváků aplausu vestoje. „Když jsem překonal 40 000 bodů a viděl v hledišti manželku, maminku, tleskat svou dceru…, musím uznat, že to byl skvělý pocit,“ řekl James, na jehož počest Lakers připravili i speciální přestávkové video.

James byl nejlepším střelcem domácích, připsal si i 9 asistencí. S 23 body mu sekundoval Rui Hačimura, 19 bodů a 14 asistencí přidal Austin Reaves.

„Je úžasné být s ním (Jamesem) každý den, je to něco, za čím se člověk bude později v životě ohlížet. Začíná to tím, co dělá a jak pracuje, když se nikdo nedívá. Přímo před námi máme jednoho z nejlepších hráčů, co kdy basketbal hráli,“ řekl Reaves.

Denver dovedl k výhře Nikola Jokič, jenž zaznamenal 35 bodů, 10 doskoků a 7 asistencí. Michael Porter přidal 25 bodů a 10 doskoků.

Basketbalový svět nedávno slavil další historický okamžik, když LeBron James překonal metu 40 000 bodů v NBA. Momentálně se Jamesův rekord zastavil na čísle 40 017 bodů. I když fanoušci Lakers nemohli oslavit vítězství, protože jejich tým prohrál s Nuggets 124:114, samotný LeBron James si tento úspěch jistě užil.

LeBron James překonal tuto historickou metu na začátku druhé čtvrtiny a během následujícího oddechového času obdržel zasloužený aplaus od diváků. „Když jsem překonal 40 000 bodů a viděl v hledišti manželku, maminku, tleskat svou dceru… musím uznat, že to byl skvělý pocit,“ uvedl James. Lakers mu dokonce připravili speciální pestrávkové video k jeho poctě.

V tomto zápase byl LeBron James nejlepším střelcem Lakers s 23 body a přidal si i 9 asistencí. Rui Hačimura přispěl 23 body a Austin Reaves přidal 19 bodů a 14 asistencí. Reaves se vyjádřil k LeBronovi slovy: „Je úžasné být s ním každý den, je to něco, za čím se člověk bude později v životě ohlížet. Přímo před námi máme jednoho z nejlepších hráčů, co kdy basketbal hráli.“

Na straně Denveru se výrazně prosadil Nikola Jokić s 35 body, 10 doskoky a 7 asistencemi. Michael Porter přidal 25 bodů a 10 doskoků. Celkově to bylo zajímavé utkání, které se navždy zapsalo do historie NBA díky LeBronovi Jamesovi a jeho úžasnému výkonu.