Jankto přestoupil z Getafe do italského týmu Cagliari, který je nováčkem ligy.

Jankto přestoupil z Getafe do italského týmu Cagliari, který je nováčkem ligy.

Český fotbalista Jakub Jankto se po turbulentních měsících vrací do Itálie, kde bude hrát za tým Cagliari. Jankto podepsal nový kontrakt a na sociální síti Instagram poděkoval fanouškům, spoluhráčům a samotnému klubu za podporu.

Jankto se do Cagliari přesouvá poté, co byl v dubnu vyřazen ze sestavy Sparty kvůli dopravnímu incidentu. Podle médií odmítl podstoupit test na drogy při silniční kontrole a navíc mu byl odebrán řidičský průkaz.

V Cagliari se Jankto znovu setká s trenérem Claudiem Ranierim, se kterým spolupracoval již v Sampdorii Janov. Do Itálie se Jankto vrací po dvou letech, kdy přestoupil z pražské Slavie do Udine. Následně hostoval v Ascoli a Sampdorii, než odešel do španělského Getafe, kde se však neprosadil.

Vloni v srpnu zamířil na hostování do Sparty, ale kvůli zranění se mu nedařilo. V únoru pak Jankto překvapil svět tím, že se jako jeden z prvních profesionálních fotbalistů otevřeně přihlásil k homosexuální orientaci. Za svou odvahu získal podporu z celého světa, včetně největších klubů.

Jankto má za sebou 155 zápasů v Serii A, ve kterých zaznamenal 17 gólů a stejný počet asistencí. V české reprezentaci má na kontě 45 startů a čtyři branky. Naposledy nastoupil v národním týmu v červnu loňského roku.

Jankto doufá, že se mu podaří oživit svou kariéru v Cagliari a že bude moci předvést svůj fotbalový talent na nejvyšší úrovni. S podporou fanoušků, spoluhráčů a klubu věří, že dokáže dosáhnout úspěchu.