Jankto se těší, že se nestřetává s nenávistnými reakcemi při svém coming outu a věří v návrat do reprezentace.

Jankto se těší, že se nestřetává s nenávistnými reakcemi při svém coming outu a věří v návrat do reprezentace.

Jankto se stal jedním z prvních profesionálních fotbalistů na světě, který veřejně oznámil, že je gay. Toto oznámení učinil během svého hostování v pražské Spartě v únoru letošního roku. Jankto uvedl, že od svého coming outu uplynulo šest až sedm měsíců a že to nebyla chyba. Naopak, tvrdí, že mu to pomohlo a pomohlo to i mnoha lidem. Jankto dostal mnoho poděkování od klubů a profesionálních hráčů.

Jankto také sdělil, že před coming outem se bál otevřít si zprávy na WhatsAppu, protože se bál, že někdo uvidí zprávu nebo fotku od jiného kluka. Nyní je rád, že se nemusí skrývat nebo se bát a může hrát fotbal bez obav. Přiznal také, že očekával negativní reakce po svém coming outu, zejména při venkovních zápasech v Itálii. Nicméně žádné negativní reakce se nekonaly a Jankto je za to šťastný.

Jediným negativem pro Jankta jsou výsledky jeho týmu Cagliari. Po osmi kolech patří Cagliari poslední místo tabulky s pouhými dvěma body. Jankto však věří, že společně s trenérem Ranierim dokážou ukázat, že jsou dobrým týmem a že nechtějí sestoupit. Jejich hlavním cílem je udržet se v Serii A i pro další sezónu, i když si uvědomují, že to bude těžké, protože jsou nováčkem.

Nedávno Jankto onemocněl covidem a byl mimo hru dva týdny. Předtím byl v základní sestavě ve třech až čtyřech zápasech. Jankto také měl problémy s klubem Spartou, který ho v dubnu vyřadil z kádru po dopravním incidentu. Podle médií odmítl podstoupit test na drogy při silniční kontrole a navíc mu byl odebrán řidičský průkaz.

Jankto stále doufá, že se brzy vrátí do reprezentace. Dosud si připsal 45 startů a čtyři góly za české národní mužstvo. Naposledy hrál za reprezentaci v červnu loňského roku. Jankto říká, že kdyby mu někdo před deseti lety řekl, že v 26 nebo 27 letech bude mít více než 40 startů za reprezentaci, pravděpodobně by mu nevěřil. Stále se cítí mladý a doufá, že má před sebou ještě sedm až osm let na nejvyšší úrovni. Hrát za reprezentaci je pro něj nejvíc.