Je Procházka obětí křivdy? Kincl souhlasí se sudím ohledně Jirky v bezvědomí.

Je Procházka obětí křivdy? Kincl souhlasí se sudím ohledně Jirky v bezvědomí.

Rozhodnutí zkušeného sudího Marca Goddarda přišlo během setiny sekundy. Jiří Procházka dostal necelou minutu před koncem druhého z pěti kol od Brazilce salvu úderů loktem a rozhodčí v nepřehledné situaci duel raději ukončil.

Reakce z publika v proslulé newyorské hale byly předčasné, podle samotného Procházky i podle analýz osobností českého MMA. Procházka se obrátil na své fanoušky a poděkoval jim za podporu. Uvedl, že toto rozhodnutí je pro něj novou motivací a že akceptuje to, co se stalo. Vyjádřil také svůj záměr vrátit se silnější než kdy jindy.

Jeden z nejlepších českých rozhodčích Jan Voborník souhlasil s rozhodnutím Goddarda. Uvedl, že když to viděl poprvé, zhrozil se, ale musel akceptovat, že Procházka klekl. Voborník také zdůraznil, že rozhodčí pracují s úhlem, který jim nabídla kamera, a nemohou se dívat na situaci stejně jako diváci.

Podobný názor měl i Patrik Kincl, šampion organizace Oktagon MMA. Uvedl, že rozhodnutí bylo učebnicové a správné. Kincl také bral v úvahu zdraví bojovníků a argumentoval, že Procházka byl otřesený a přišlo by ještě několik úderů. Podle něj by bojovníci měli dostat šanci na comeback, ale v tomto případě souhlasil s Goddardovým rozhodnutím.

Kincl také pochválil výkon Procházky v hlavním zápase večera. Uvedl, že to byl jeho nejlepší kariérní výkon a že měl skvěle zvolený plán. Kincl vyjádřil, že i když Procházka prohrál, je schopen se posunout díky prohrám a je to právě on, kdo se dokáže z nich poučit.

Celkově lze říci, že rozhodnutí Marca Goddarda bylo kontroverzní, ale podle některých odborníků správné. Je důležité brát v úvahu zdraví bojovníků a jejich schopnost pokračovat v zápase. Jiří Procházka se vyjádřil, že toto rozhodnutí ho motivuje a že se vrátí silnější než kdy jindy.